Obavijesti

News

Komentari 226

Uhitili su Hrvoja Vojkovića, bivšeg ministra gospodarstva: Pao jer nije posadio tulipane?

Uhitili su Hrvoja Vojkovića, bivšeg ministra gospodarstva: Pao jer nije posadio tulipane?

Kontroverzni poduzetnik uhićen je po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja. Sumnja se da su on i njegov suosumnjičenik počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
OVO JE PARCELA ZA TULIPANE

Hrvoja Vojkovića, bivšeg ministra gospodarstva i nekadašnjeg šefa Croatia osiguranja, uhitili su u četvrtak.

Priveli su ga po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO), navodno zbog subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave. Sumnjaju da je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikad nije posadio, a terete ga za razdoblje od 2020. do 2022. godine.

Parcelu gdje su trebali biti tulipani pogledajte OVDJE.

MULJANJA OKO SUBVENCIJA

Sumnja se da su Hrvoje Vojković i njegov suosumnjičeni počinili subvencijsku prevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Neslužbeno doznajemo kako su ti natječaji bili vrijedni ukupno 370.000 eura, a tijekom kontrole prvih zahtjeva za subvencijama uočene su nepravilnosti pa Vojkoviću onda ta sredstva nisu bila isplaćena.

VOJKOVIĆEVA LUKSUZNA VILA

Hrvoje Vojković je kroz karijeru bio povezan s 20-ak što javnih što privatnih tvrtki. No, jedino gdje je još uvijek aktivan je njegova tvrtka naziva "Naša farma" u kojoj je i direktor. Iako naslov sugerira poljoprivrednu aktivnost, ta tvrtka je vlasnik predivne vile u Oprtlju, naselje Ravnica.

Vila je izgrađena na brdu, pogled puca na Motovun i potpuno je uređena za turističke svrhe. Možete je iznajmiti za vjenčanja ili druge proslave. Sam Vojković je prijavljen na adresi te vile koju je preuredio i koja nosi naziv Sancta Maria.

Više o Vojkovićevoj vili pročitajte OVDJE.

EPPO PRIKUPLJA DOKAZE

Hrvoje Vojković i njegov suosumnjičenik će nakon pretraga i prikupljanja drugih dokaza biti dovedeni na ispitivanje u zagrebački ured EPPO-a. Nakon ispitivanja će odlučiti hoće li tražiti istražni zatvor pa će osumnjičeni biti dovedeni pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu.

TKO JE HRVOJE VOJKOVIĆ?

U četvrtak je uhićen Hrvoje Vojković, bivši ministar gospodarstva i nekadašnji šef Croatia osiguranja. Uhitili su ga po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO), navodno zbog subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave. Sumnjaju da je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikad nije posadio, a terete ga za razdoblje od 2020. do 2022. godine.

Njegovu biografiju pročitajte OVDJE.

Komentari 226