Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Uhitili su ih i osramotili, a sad im nedostaje dokaza?!

Dokazi protiv Deše Mlikotin Tomić i Marice Škrtić s Ekonomskog fakulteta čine se tankima, a u pritvoru su spavale kao mafijaši - dvije na ležaju!

Anto Magzan
Foto: Anto Magzan
25 komentara

Policija mi je pozvonila na vrata u 7.15 sati. Prvo što sam pomislila je da se nešto dogodilo mojim sinovima, počela je ispovijest Marica Škrtić, profesorica na Ekonomskom fakultetu. Policajce je, nastavlja, pustila u stan, ali do 18 sati tog dana nije saznala zašto su je priveli. Jedino što su joj rekli je, ističe, kako je zloporabila službeni položaj. Pretres stana trajao je tri sata, a potom je s policajcima otišla na Ekonomski fakultet. Dekan njezina fakulteta potpisao je nalog za pretres kabineta, a policajci su zapečatili njeno računalo te računala njezinih asistenata.
- Nakon pretresa kabineta odveli su me u MUP u Heinzelovoj ulici, gdje sam u 18 sati inspektoru dala izjavu. Rekao mi je da su me priveli zbog telefonskog razgovora u kojem jedan gospodin studentu savjetuje da ode kod Deše Mlikotin Tomić i da se pozove na ime Marice Škrtić. Ne znam ni gospodina ni studenta - ispričala je Škrtić, koju studenti smatraju strogom profesoricom. Najteže joj je, priznaje, palo noćenje s ostalim privedenim kolegicama u policijskom stacionaru u naselju Špansko. Nije imala toaletnu torbicu, a ležaj je dijelila s kolegicom Vesnom Brčić Stipčević. Spavala je samo 20 minuta jer je cijelu noć s Dešom Mlikotin Tomić analizirala stavke Krivičnog zakona. “Ženski kružok” završio je u 8 sati, kad su osumnjičene ponovno odveli u Heinzelovu.
- Inspektorica Dijana Bubalo rekla mi je da nemaju dokaze protiv mene te su me pustili kući - završila je Škrtić.

'NIKAD NISAM UZELA NOVAC OD STUDENATA'
Deša Mlikotin Tomić, predsjednica  Saborskog povjerenstva za sukob interesa, rekla je kako će sve koji su naštetili njezinu ugledu tužiti.
- Savjest mi je čista, ali i Isus je bio nevin pa su ga razapeli - rekla je Mlikotin Tomić nakon što su je pustili kući. Cijelo vrijeme, ističe, imala je podršku prijatelja i kćeri. Nije joj, kaže, teško palo spavanje na klupama u policijskoj stanici jer je Dalmatinka i navikla je na svakakve uvjete.
- Policiji sam pričala o ispitima. Bilo ih je puno, a ako je tko prošao s manje znanja, nije jedini, ali nisam nikad uzela novac - rekla je.

'NISAM KRIVA NITI SAM IČIM OKALJALA ČAST'
Predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača i profesorica na Ekonomiji Vesna Brčić Stipčević kaže da je nevina.
- Pustili su me kući, ne osjećam se krivom. Jedan dnevni list napisao je kako sam priznala krivnju, ali to je laž - rekla je Stipčević, kojoj je odvjetnica savjetovala da ne daje izjave. Studenti na Ekonomskom fakultetu često je ističu kao moralnu vertikalu. Noć je također provela u policijskom stacionaru u zagrebačkom naselju Špansko.
Zanimljivo je i da su se u jeku uhićenja u Zagrebu našli i sveučilišni profesori iz Japana. Kad su čuli što se događa, zapitali su kako će se sada organizirati toliko sprovoda. Ako u Japanu ulove profesore za koje se sumnja da su korumpirani, oni počine samoubojstvo.

SUCU DOVELI 30 OSUMNJIČENIH
U Istražni centar u subotu su priveli 30 osumnjičenih. Većina su profesori, kazneno prijavljeni za primanje mita te zloporabu položaja i ovlasti. 14 ih je zadržano u pritvoru još 24 sata, a radi se uglavnom o profesorima s Prometnog fakulteta. Krešimir Somek s Prometnog fakulteta, kojeg terete za nezakonito posredovanje, rekao je da se ne osjeća krivim i da je onima koji su dolazili na prijamne rekao da rješavaju zadatke koje znaju.

Možda vas zanima i ovo:
Message