Obavijesti

News

Komentari 20

Uhvatili ga s 60 kg eksploziva: 'Mogao je svašta s tim učiniti'

Uhvatili ga s 60 kg eksploziva: 'Mogao je svašta s tim učiniti'
2

Na Savi kod Stare Gradiške plovilom je pokušao prokrijumčariti 60 kg trotila. Istragom će se utvrditi za što je bio namijenjen, zasad nema indicija da je namijenjen za terorističke aktivnosti, kažu u brodskoj policiji

VIDEO

U okviru pojačanih aktivnosti hrvatske policije na zaštiti vanjskih granica Hrvatske, u četvrtak oko 19 sati na rijeci Savi kod Stare Gradiške zamijećena su policajcima sumnjiva kretanja i plovilo koje je sa bosanske strane Save prešlo na hrvatsku stranu i istovarilo dvije vreće sumnjivog sadržaja. 

- Tu smo osobu pokušali zastaviti, ali je pokušao pobjeći. Kolege iz granične policije koje su tim dijelom Save patrolirali patrolnim čamcem uspjeli su bjegunca uhvatiti. Kasnijim postupanjem na obali pronađena je veća količina eksploziva. Radi se o ukupno 60 kilograma trotila, odnosno 300 komada tzv.trotilskih metaka pojedinačne težine od  200 grama. Nama je u interesu provesti cjelovito kriminalističko istraživanje da utvrdimo odakle je taj eksploziv nabavljen i za što je bio namijenjen - kazao je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji PU brodsko-posavske Dejan Pavić, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta u PNUSKOK-u. 

U nastavku istrage utvrdit će se potpuni identitet uhićenika.  

- U tome smislu policija će dati sve od sebe da se tvrde činjenice, ali ovaj sam događaj i pravodobno uhićenje osobe koja je eksploziv pokušala prokrijumčariti dovoljno govori o spremnosti hrvatske policije da zaštiti svoju vanjsku, buduću šengensku granicu - kazao je.

Na upite novinara može li se ovaj događaj povezivati s eventualnim terorističkim aktivnostima, Pavić je odgovorio: 'Ne znamo kamo će nas kriminalističko istraživanje odvesti i u kojem smjeru, ovakva količina eksploziva može biti namijenjena koječemu, za počinjenje teških kaznenih djela i slično, ali ne postoje nikakva saznanja ili indicije da bi se u ovom slučaju moglo raditi o bilo kakvom obliku terorizma'.  

O vrijednosti zaplijenjenog eksploziva ne može se govoriti, o mogućoj uporabi policija ne želi nagađati. Samo posjedovanje ovako velike količine eksploziva teško je kazneno djelo, pa muškarcu koji je uhićen, državljaninu BiH, prijeti kazna zatvora do 5 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu