Obavijesti

News

Komentari 25

Ukinuta oslobađajuća presuda 'fatalnoj ujni', nećak na slobodi

Ukinuta oslobađajuća presuda 'fatalnoj ujni', nećak na slobodi
4

Slobodna Dalmacija piše kako je Vrhovni sud ukinuo oslobađajuću presudu Slađani Novoselnik, koja je 2017. godine oslobođena optužbe da je poticala maloljetnog nećaka na ubojstvo supruga

VIDEO

Slađana Novoselnik (33) na splitskom Županijskom sudu 2017. godine oslobođena je optužbe da je poticala maloljetnog nećaka na ubojstvo supruga Domagoja Novoselnika (32) na Hvaru u ljeto 2011. godine. No kako piše Slobodna Dalmacija, Vrhovni sud ukinuo je tu oslobađajuću presudu i splitskom sudu naložio je novo suđenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24

Odvjetnik nam potvrdio: Nećak je na slobodi

Slobodna Dalmacija piše kako je došlo do bitne povrede postupka jer na suđenju nisu pročitani iskazi svjedoka koji su uredno dobili pozive, a nisu se odazvali.

Vrhovni sud ukinuo je i istražni zatvor za njenog tada maloljetnog nećaka koji je ovom presudom bio osuđen za teško ubojstvo svog ujaka za što je dobio osam godina maloljetničkog zatvora.

Nećakov odvjetnik Jadran Franceschi potvrdio nam je da je njegov klijent izašao iz pritvora.

U istražnom zatvoru bio je od srpnja 2011. godine do travnja 2013. godine nakon čega je izašao na slobodu da bi krajem siječnja 2018. godine opet završio u zatvoru rješenjem Vrhovnog suda jer mu je bila izrečena sankcija viša od pet godina.

Sladjana Novoselnik

Vrhovni sud ukinuo je pritvor za nećaka nakon što je uvažio žalbu njegovog odvjetnika uzevši u obzir da je on prije posljednjeg određivanja istražnog zatvora pet godina bio na slobodi, da je završio školu, pronašao posao, oženio se i zasnovao obitelj što je, prema Vrhovnom sudu, pokazatelj da uredno funkcionira na slobodi. Ovo će biti treće suđenje, u prvom postupku 2012. godine Slađana Novoselnik bila je osuđena na 22 godine zatvora zbog poticanja na ubojstvo, njezin nećak koji je u vrijeme ubojstva imao 17 godina, dobio je 10 godina zatvora. Nakon što je ta presuda ukinuta, ona je oslobođena, a nećak je dobio dvije godine manje.

Vrhovni sud tada je u obrazloženju odluke o ukidanju presude naveo da se mora uzeti u obzir da mladić negira ulogu svoje ujne u stvaranju i održavanju volje za usmrćenje Novoselnika. Tada je Vrhovni sud naložio da se dobro ocijeni spada li nesuprotstavljanje odluci počinitelja pod poticanje kao oblik sudioništva u ubojstvu.

Sladjana Novoselnik
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke