Obavijesti

News

Komentari 28

Ukleti most obitelji je u samo dvije godine oteo sina i majku

Ukleti most obitelji je u samo dvije godine oteo sina i majku
4

Na mjestu odakle je Željko skočio u Kupu, majka i sestre su svaki dan donosile cvijeće. Na Katu je 6. prosinca na mostu naletio vozač te je preminula od ozljeda

VIDEO

U božićnoj noći 2009. godine Siščanin Željko Digula (21) skočio je s Mosta Gromova u rijeku Kupu. Vraćao se s polnoćke i rekao da će skočiti s mosta. Nitko nije vjerovao jer nije bilo razloga za to, ali on je to ipak učinio. Kupa je u to vrijeme bila iznimno visoka. Željko je nestao u mraku i mutnoj Kupi. Nisu ga pronašli ni nakon višednevne potrage. I dalje se vodi kao nestao. Njegova majka Kata, otac Stjepan te sestre Josipa i Štefica nisu mogli shvatiti zašto je skočio, pogotovo što se oduvijek plašio visine i vode.

Na mostu, na mjestu odakle je skočio, majka i sestre su svaki dan donosile cvijeće. Tako je bilo i 6. prosinca ove godine kada je iza 19 sati majka Kata donijela cvijeće, položila ga i krenula prema kući. Nažalost, odabrala je pogrešni trenutak. Htjela je prijeći preko četiri traka, a čim je zakoračila na cestu, na nju je naletio auto. Kata je bila teško ozlijeđena i preminula je nekoliko sati poslije.

Spletom okolnosti, stradala je na mjestu odakle je skočio njezin sin samo tri tjedna prije druge obljetnice Željkova stradanja.

- Izgubili smo brata i majku, a naš otac Stjepan sina i suprugu. Kad su policajci došli i rekli što se dogodilo, otac je bio u tolikom šoku da nije znao reći kako mu se zove žena - kažu Željkove sestre Josipa i Štefica.

Katu su pokopali u petak, 9. prosinca. Nije doživjela da joj se ostvari nada i želja da se sin odnekuda pojavi i da se zagrle. Čak nije dočekala ni da mu pronađu tijelo.

- Naprosto ne znam za sebe. Ne znam kako ću preživjeti ovu tragediju. Život je okrutan. Nisam ni u najcrnjim slutnjama mislio da me ovakvo nešto moglo zadesiti - rekao je shrvani Stjepan.

Obitelj nikada nije saznala što se Željku dogodilo te noći

Jedini sin obitelji Digula bio je najmlađe dijete. Igrao je nogomet u lokalnom klubu i imao široki krug prijatelja. Bio je omiljen u društvu, vesele naravi. Nikome nije jasno što se te noći dogodilo. I danas se sestre i otac pitaju kako im se i zašto život okrenuo naopako. Željko ni s čim nije pokazivao da je nesretan ili depresivan. Majka je bila posebno vezana za Željka i nije propustila ni dana, a da nije odnijela cvijeće na most. Ondje je na kraju i skončala svoj život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu