Obavijesti

News

Komentari 258

Ukleti 'Tuđman': Numerolozi tvrde da ga prati - prokletstvo

Ukleti 'Tuđman': Numerolozi tvrde da ga prati - prokletstvo
4

Numerolozi s kojima smo razgovarali kažu da se već po datumu otvorenja Međunarodne zračne luke “Franjo Tuđman” (21. ožujka) moglo predvidjeti da će biti velikih problema...

VIDEO

Dok se zrakoplov pripremao za let Zagreb - Dubrovnik u srijedu navečer, oštetilo ga je vozilo koje ukrcava prtljagu. Avion nije mogao poletjeti, a putnici su drugim avionom odletjeli u Dubrovnik s velikim zakašnjenjem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

To je zadnji u nizu incidenta koji su se proteklih mjeseci dogodili u novootvorenoj zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman odvio se u srijedu navečer. Iz Zračne luke su potvrdili sudar vozila za ukrcaj prtljage i zrakoplova.

- Na letu OU664 u srijedu došlo je do kontakta trake za utovar prtljage u zrakoplov i zrakoplova Croatia Airlines, prilikom čega je zrakoplov oštećen.

Nesreća na stajanci

Putnici su prebačeni na drugi zrakoplov te su nastavili let do Dubrovnika - priopćili su iz Zračne luke. I u Croatia Airlinesu su potvrdili incident.

- Iz dosad neutvrđenih razloga, tijekom manevra oštetilo trup zrakoplova Airbusa 320. Zbog sigurnosnih razloga oštećeni Airbus A320 odmah je povučen iz redovitog prometa, a putnici s leta OU664 su prevezeni u Dubrovnik prvim raspoloživim zrakoplovom, ali s kašnjenjem od 85 minuta. Posljedično je sat i 40 minuta kasnio i jučerašnji jutarnji let OU661 iz Dubrovnika u Zagreb. Oštećeni zrakoplov i dalje je izvan redovitog prometa i na njemu se obavlja detaljni tehnički pregled i inspekcija kako bi se utvrdili točni razmjeri oštećenja i utjecaj štete na njegovu plovidbenost - priopćili su iz Croatia Airlinesa.

Problematičan datum

Incidenti se nakon otvaranja stalno događaju, a numerolozi s kojima smo razgovarali kažu da se već po datumu otvorenja Međunarodne zračne luke “Franjo Tuđman” (21. ožujka) moglo predvidjeti da će biti velikih problema.

- U tom datumu zapisano je i puno propusta - kaže numerologinja Olga Hadjić , koja tvrdi da je, numerološki gledano, taj datum vrlo negativan, baš kao 5. ožujka 2013., kad je potpisana koncesija za gradnju terminala. Prema njenim riječima negativnu energiju koja donosi problema ima i brojka 4, a to je broj godina gradnje novog aerodroma.

- Postoji karmička poveznica između datuma. Davanjem koncesije maksimalno se išlo na ruku koncesionaru i to bez prevelike pameti - rekla je Olga Hadjić.

'Bit će još propusta, u listopadu mogući incidenti'

- Uz sve negativne okolnosti i propuste koji su danas vidljivi, u idućim će mjesecima biti još jedna situacija koja će stvoriti malo ozbiljniji problem i zbog čega će se morati provesti inspekcijski nadzor. U listopadu su mogući novi incidenti - rekla je Hadjić. Dodala je da bi politički vrh trebao detaljno ispitati detalje koncesije i ugovora jer smatra da nisu zadovoljeni glavni uvjeti sigurnosti, iako je riječ o velikom novcu. Uz to, Hadjić je za listopad predvidjela i ulogu stranke Most u rasvjetljivanju nepravilnosti.

- Božo Petrov je sumnjičav i nepovjerljiv. Djeluje nesigurno, ali kad mu nešto zagolica maštu, on će to istražiti i riješiti. Nakon listopada konkretniji i drukčiji rasplet očekujem u siječnju iduće godine - rekla je Hadjić.

S njom se slaže i numerologinja Nada I., koja smatra da promjena imena terminala ne bi donijela znatne pozitivne pomake.

- Promjena imena je uvijek dvosjekli mač. Ime određuje osobnost, ali uvijek je tu uključen i ljudski faktor, na koji ne možemo utjecati. Zbog ljudskih pogrešaka nemoguće je da bi se promjenom imena promijenio način rada na terminalu.

Što se tiče sigurnosti u Zračnoj luci “Franjo Tuđman” ona je ozbiljno ugrožena, tvrdi zrakoplovni analitičar Alen Šćuric.

- U prvom je slučaju putnik kasnio na let za Zürich. Otvorio je vrata već zatvorenoga gatea tipkom za slučaj opasnosti. Nakon toga neometano je bauljao stajankom, prepoznao je svoj kofer na traktoru, pa je zamolio vozača da kofer i njega odbaci do aviona.

Sigurnosni problemi

Ovaj je to i učinio, a handling agent i kapetan aviona su mu dopustili ukrcaj na let. Ovo je ozbiljno sigurnosno pitanje. Drugi događaj je još gori. Vozač Ubera Damir M. (51 ) 23. lipnja u 21:58 sati pogrešno je skrenuo, bez problema prošao kroz tehničku rampu za servisna vozila zračne luke, ušao na stajanku, okrenuo se i pokušao izaći. Policija i zaštitari su ga presreli kraj te rampe u povratku. Ustanovilo se da je vozač imao čak 1,1 promil alkohola u krvi. A ako to mogu obični neuki ljudi, što onda može istrenirani terorist - objavio je Šćuric na Tangosixu. Dodaje da je to toliko ozbiljan sigurnosni problem da bi, ako bi se dogodio u Parizu ili nekom drugom gradu, “padale glave”. Zračna luka nalazi se pod koncesijom od 2012. godine na temelju ugovora kojeg je državna vlada sklopila s francuskim konzorcijem ZAIC (Zagreb Airport International Company) na rok od 30 godina.

Na 'Tuđmana' među prvima sletio najveći srpski avion

Najveći zrakoplov kompanije Air Serbia, Airbus A330, sletio je među prvima u Međunarodnu zračnu luku “Franjo Tuđman”. Air Serbia je slanjem perjanice želio pridonijeti obilježavanju otvaranja terminala.

Putnik sam otvorio vrata tipkom za slučaj opasnosti

Putnik je kasnio na let za Zürich. Otvorio je vrata zatvorenoga gatea pomoću tipke za slučaj opasnosti. Prepoznao je svoj kofer na traktoru i zamolio vozača da kofer i njega odbaci do aviona, što je ovaj učinio.

Na 'Tuđmanu' ostale izgubljene u prijevodu

Novinarke 24sata su kao dvije studentice iz Slovačke testirale Zračnu luku, koja je pala na testu. Tako su otkrile da se jedina besplatna utičnica nalazi pred vratima WC-a, da je hrana preskupa, da djelatnici ne znaju dovoljno informirati putnike itd.

Premalo stajanki za avione, manje izlaza za putnike

Novi terminal Zračne luke ima 14 gateova (8 zračnih mostova i 6 bus gateova), što je 2 manje nego na starom terminalu. Stručnjaci su kritični prema parkirnim pozicijama uz terminal te preusku novu stajanku.

Nisu primili avion jer zračna luka nije radila nakon ponoći

Zrakoplov Croatia Airlinesa na letu iz Zagreba za Dubrovnik u noći na 17. lipnja zbog bure na dubrovačkom području trebao se vratiti u Zagreb, ali je preusmjeren u Rim. MZLZ nije ga primio jer nisu radili nakon ponoći, pa su kažnjeni s 50.000 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 258
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.