Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uključite se u akciju: Siluetom odajte počast nestalima u ratu

Vaša nam je pomoć važna kako bi barem simbolično, ovim nesretnim i bolom rastrganim obiteljima pokazali da njihove najmilije nismo zaboravili i da ćemo nadalje raditi sve da im pomognemo pronaći ih

Foto: nestali.eu
55 komentara

Međunarodni dan nestalih osoba posvećujemo svim nestalima u Domovinskom ratu. Još se traga za 1922 ljudi. Ovo su njihove priče...

Povodom Međunarodnog dana nestalih osoba sva web i print izdanja posvetili smo nestalima u Domovinskom ratu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Silueta je službeni simbol nestalih Međunarodnog crvenog križa i njihovim objavljivanjem odlučili smo se pokloniti obiteljima 1922 nestalih za kojima još uvijek tragaju. Siluetama želimo podići svijest o nestalima u Domovinskom ratu. Jer, kada čovjek nestane, kada je iščupan iz svojih obitelji, izgubljeno je više od jednog života.

Danas, na Međunarodni dan nestalih, iznimno bolan i težak za članove obitelji, pozivamo vas da i vi, naši vjerni čitatelji, poduprete našu inicijativu i tijekom današnjeg dana aplicirate Facebook okvir na profilnu sliku. Vaša nam je pomoć važna kako bi barem simbolično, ovim nesretnim i bolom rastrganim obiteljima pokazali da njihove najmilije nismo zaboravili i da ćemo nadalje raditi sve da im pomognemo pronaći ih. Što više ljudi potaknemo da nam pošalju informacije o nestalima, veće su šanse da ih nađemo.

Bez obzira što neki misle da se više ne trebamo osvrtati na prošlost, mi ćemo i nadalje još jače i aktivnije, nastaviti sa serijalom Nestali, koji objavljujemo od studenog 2016. godine. Tada smo odlučili prekinuti više od dva desetljeća dugu šutnju o sudbinama nestalih u Domovinskom ratu. U nepune dvije godine emitiranja uspjeli smo pokrenuti cjelokupnu hrvatsku i međunarodnu javnost kako bi se ova tragična situacija napokon riješila. Osamdesetak obitelji otvorilo nam je vrata svojih domova i srca i s nama podijelili tugu, bol, razočaranje i nade. Ukratko, svoj život. Informacije o nestalima možete naći i na stranici www.nestali.eu.

Pomozi nam u tome i podrži projekt. Postavi okvir na profilnu sliku na Facebooku.

Kako postaviti okvir na profilnu sliku:

1. Klikni na link
2. U desnom gornjem kutu upiši riječ 'Nestali'
3. Klikni na ponuđeni okvir
4. Spremi

ili uslikaj novu profilnu fotku s okvirom.

Partneri projekta:
Ministarstvo hrvatskih branitelja
Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message