Obavijesti

News

Komentari 107

Rusi rasporedili raketne sustave na otoku Paramushiru, Ukrajina zbog napada bez struje i vode

Rusi rasporedili raketne sustave na otoku Paramushiru, Ukrajina zbog napada bez struje i vode

Ukrajinska energetska kompanija Ukrenergo upozorila je u ponedjeljak da će na cijelom području zemlje biti na snazi isključenja struje zbog novih ruskih napada na elektroenergetski sustav

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21:00

State Department SAD-a: 'Ne potičemo Ukrajinu da napada preko svojih granica'

SAD ne oprema niti ohrabruje Ukrajinu da izvodi napade preko svojih granica, objavio je u utorak State Department, nakon što je Ukrajina napadima na ruske zrakoplovne baze pokazala da je sposobna izvoditi akcije stotinama kilometara u dubini ruskog teritorija.

- Ne opremamo Ukrajinu za napade preko granica. Ne ohrabrujemo Ukrajinu da napada preko svojih granica - rekao je glasnogovornik Ned Price.

Dodao je da SAD oprema Ukrajinu onime što joj je potrebno za obranu teritorija. Kijev nije izrijekom preuzeo odgovornost za napade, ali ih je pozdravio. Price je rekao da nema dokaza da je napade izvela Ukrajina.

19:30

Zapadni dužnosnici: 'Napadi na ruske zračne baze imaju snažne psihološke posljedice'

Napadi na zračne luke duboko unutar Rusije imat će snažan psihološki učinak, rekao je u utorak visoki zapadni dužnosnik, dodajući da to znači da će Moskva morati dobro razmisliti kako da njezini bombarderi dalekog dometa budu na sigurnom.

Zračna baza Engels, nedaleko od Saratova i 600 kilometara od Ukrajine, i još dvije zračne baze bile su zadnja dva dana meta napada dronovima. Ukrajina nije preuzela odgovornost za napade, ali ih slavi, a Rusija je odgovorila "masivnim napadom na kontrolni sustav ukrajinske vojske".

Visoki zapadni dužnosnici koji su željeli ostati neimenovani rekli su da su napadi najdublji unutar Rusije od početka invazije na Ukrajinu 24. veljače.

- Ako su to bili oni (Ukrajinci)... to dokazuje da mogu djelovati u Rusiji kako žele i to će jako zabrinuti Ruse. Psihološki mislim da je to udarac - rekao je jedan dužnosnik.

19:00

Šef obrambene obavještajne službe Ukrajine tvrdi da je Rusija gotovo iscrpila svoje zalihe preciznih projektila

Šef obrambene obavještajne službe Ukrajine rekao je da je Rusija gotovo iscrpila svoj arsenal visokopreciznih projektila i da dosad nije primila balističke projektile od Irana, piše CNN.

- Ruske zalihe visokopreciznog raketnog oružja već su pri kraju. Međutim, kako vidimo, oni su odlučili ići do kraja, do nule, što je, zapravo, jako loše za samu Rusku Federaciju i tamošnja vojska je svjesna tog problema - rekao je Kirilo Budanov na ukrajinskoj televiziji.

18:30

Zelenski se u Harkovu susreo s ranjenim vojnicima

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetio je u utorak ranjene vojnike u sjeveroistočnoj regiji Harkov kako bi obilježio Dan oružanih snaga zemlje, piše CNN. Predsjednik je dodijelio nagrade liječnicima u borbi i fotografirao se s ozlijeđenim vojnicima.

- Hvala vam a herojstvu kojim ste branili našu državu, njezinu neovisnost i teritorijalnu cjelovitost, slobodu i život našeg naroda. Želim vam brz oporavak - poručio je Zelenski ranjenim vojnicima.

18:00

Neovisna ruska TV postaja sa sjedištem u Latviji izgubila je licencu

Latvijsko regulatorno tijelo za emitiranje opozvalo je licencu za neovisni ruski televizijski kanal sa sjedištem u toj baltičkoj zemlji, piše CNN. Odluka o poništenju licence TV Rain donesena je "zbog prijetnji nacionalnoj sigurnosti i javnom redu", navodi Latvijsko nacionalno vijeće za elektroničke medije u izjavi na svojoj web stranici. Odluka će stupiti na snagu u četvrtak.

- Nastavljamo s radom i smatramo da su sve optužbe protiv nas nepravedne i apsurdne - rekli su s TV Raina u izjavi na Telegramu.

Kao jedina nezavisna informativna mreža u Rusiji, TV Rain zatvorila je svoje operacije u Moskvi početkom ožujka nakon što je ruska vlada zatvorila njezinu web stranicu, a naposljetku je postavljena u Latviji. Novinari televizije pobjegli su iz Rusije, nadajući se da će sigurno raditi u inozemstvu.

Komentari 107