News

Komentari 0

Ukrajinska vojska: 'Rusija želi zauzeti branu ključne hidroelektrane pored Kijeva'

Ukrajinska vojska: 'Rusija želi zauzeti branu ključne hidroelektrane pored Kijeva'

U izvješću navode da su ruske jedinice pokušale sve kako bi ušle u jugozapadne dijelove Kijeva. Ruske trupe također su pokušale pristupiti autocesti u blizini kijevske međunarodne zračne luke.

Ukrajinska vojska upozorila je u nedjelju kako ruske snage žele zauzeti branu ključne hidroelektrane južno od glavnog grada Kijeva nakon što je u invaziji do sada zauzela nekoliko energetskih infrastrukturnih objekata.

U izvješću objavljenom rano u nedjelju, vrh ukrajinske vojske ustvrdio je da je Rusija planirala zauzeti branu Kanivske hidroelektrane koja se nalazi 150 kilometara južno od Kijeva na rijeci Dnjipro.

Do sada, ruska vojska je u invaziji na Ukrajinu uništila, napala ili zauzela nekoliko energetskih infrastrukturnih objekata, uključujući i najveću europsku nuklearku u gradu Zaporižja.

Također, u izvješću navode kako su ruske jedinice pokušale sve kako bi ušle u jugozapadne dijelove Kijeva. U subotu navečer, sirene za uzbunu aktivirane su se nekoliko puta. Ruske trupe također su pokušale pristupiti autocesti u blizini kijevske međunarodne zračne luke.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<<

U smjeru Kozeleca, grada koji se nalazi na 70 kilometara sjeveroistočno od Kijeva, primijećeno je kretanje 100 jedinica s oružjem i drugom vojnom opremom, uključujući i bacače raketa.

Glavni fokus ruskih trupa nastavlja biti okruživanje gradova Kijeva, Harkiva i Mikolajiva, dodaju.

Najčitaniji članci