Obavijesti

Promo sadržaj

Ulaganje u ljude preduvjet je ostvarenja strateških ciljeva

Ulaganje u ljude preduvjet je ostvarenja strateških ciljeva
6

Razvoj zaposlenika i sustav nagrađivanja u Hrvatskoj pošti: Hrvatska pošta jedan je od najvećih poslodavaca u državi, a njihovih deset tisuća radnika rasprostranjeno je po cijeloj Hrvatskoj.

Godišnji utjecaj Hrvatske pošte na gospodarstvo procjenjuje se na 600 milijuna kuna, a poštanski uredi su najrasprostranjenija maloprodajna mreža u Hrvatskoj. Uloge Hrvatske pošte u društvu iznimno je velika i zbog toga je upravljanje ljudskim resursima jedan od važnijih dijelova Razvojne strategije Pošta2022.

Stalni razvoj znanja i kompetencija zaposlenika kako bi težili što boljim rezultatima bitni su elementi u stvaranju kompanijske kulture i njenog uspjeha. Ulaganje u ljude, njihovo znanje i razvoj preduvjeti su za ostvarenje svih strateških ciljeva. Pošta kontinuirano ulaže u razvoj zaposlenika te je tijekom prošle godine održano 688 internih edukacija, kojima je obuhvaćeno ukupno 3813 radnika, a radnicima je omogućeno i sudjelovanje na različitim vanjskim edukacijama, seminarima, treninzima i konferencijama.

U strategiji Pošta2022. Akademija Hrvatske pošte postavljena je kao jedna od temeljnih inicijativa. Ona pruža sveobuhvatnu edukaciju rukovoditelja u cilju poboljšanja menadžerskih kompetencija, primjene znanja u radnim procesima i odlučivanju te suradnju, timski rad i interni prijenos stečenog znanja među kolegama. Akademiju prolaze sve razine rukovoditelja, a obuhvaća temeljna znanja iz poštanske tehnologije te temeljna menadžerska znanja. Sve uspješne tvrtke ulaganjem u obrazovanje zaposlenika osiguravaju svoju budućnost, tako i Hrvatska pošta prepoznaje važnost osnaživanja i dijeljenja znanja.

Svi radnici Hrvatske pošte obuhvaćeni su sustavom upravljanja radnim učinkom, u sklopu kojih im se postavljaju i razvojni ciljevi. 70% radnika svoje godišnje ciljeve ostvaruje ili premašuje te njihovo zalaganje nagrađujemo uplatama u zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond (3. stup). Također, kroz model varijabilne plaće radnike na različitim operativnim i rukovodećim radnim mjestima se nagrađuje i na temelju njihovog mjesečnog učinka.

Hrvatska pošta treću je godinu za redom dobitnik Certifikata Poslodavac Partner, što je potvrda usmjerenosti na zaposlenike i kvalitete upravljanja ljudskim resursima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura