Obavijesti

News

Komentari 200

'Ulazak u EU bit će točka na 'i' pobjede u Domovinskom ratu'

'Ulazak u EU bit će točka na 'i' pobjede u Domovinskom ratu'
2

Hebrang je napomenuo da ne bi bilo dobro da svijet gleda snimke prosvjeda iz Hrvatske zbog ulaska u EU i turističke sezone. On i Jandroković nahvalili su Vladu

VIDEO

HDZ još od 1989. ima program kojim Hrvatsku želi približiti Europi. Pola toga puta smo prešli. Prošli smo i rat. Na tom putu bilo je sukoba, a ovo danas što se događa je još jedno nerazumijevanje. Izlazak na ulicu "da", ali kršenje zakona "ne". Pod tim mislim na paljenje kanta za smeće, čupanje prometnih znakova i nasilje koje smo vidjeli na zadnjim prosvjedima. Pozivamo sve koji se ne slažu s Vladinom politikom da dođu i daju svoje prijedloge - rekao je potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang na konferenciji za novinare koju je zajedno s ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem sazvao prije najavljenih prosvjeda u metropoli. 

Hebrang je zaključio da u vrijeme kada se Hrvatska približava ulasku u EU i napreduje, nije dobro da se iz Hrvatske šire snimke prosvjeda.

- Vlada je poduzela sve da državu izvuče iz krize. Radimo na 130 mjera za izlazak iz krize koje se ne mogu ostvariti preko noći, no zbog toga smo dobili pohvalu Europe. Da li je to vrijeme da se traži promjena Vlade ili je vrijeme da se toj Vladi pomogne - pitao se Hebrang dodajući da vladajući nikada nisu dobili ni jedan prijedlog kako zemlju izvući iz krize. Hrvatske branitelje nazvao je "ovozemaljskom svetinjom" bez koje danas ne bi ni bilo Hrvatske.

- Sjetimo se kako je Račanova vlada ponizila branitelje onim sramotnim pretragama. Rezultat toga su bile tužbe na temelju kojih je na kraju HDZ braniteljima platio milijardu i 600 milijuna kuna za sve što im je Račanova vlada napravila - dodao je Hebrang. Njegov stranački kolega Jandroković se nadovezao na temu branitelja naglašavajući kako je Vlada uz Tihomira Purdu.

- Purda je nevin i to nas još više motivira da se napravi sve kako bi se vratio u Hrvatsku. Ulazak Hrvatske u EU je točka na 'i' pobjedi u Domovinskom ratu i to je ono što neke vrijeđa - zaključio je Jandroković. HDZ-ovce brinu prosvjedi i zbog turističke sezone.

- Ova godina je prilika da ostvarimo najbolju turističku sezonu ikada. Znamo kakve snimke svijet gleda iz Afrike. Takve snimke ne trebaju Hrvatskoj jer je to opasno i za gospodarstvo - rekao je Jandroković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku