Obavijesti

News

Komentari 2

Ulovili serijskog kradljivca u Zagrebu, partnera mu još traže. Krali što stignu, ispraznili kriptu

Ulovili serijskog kradljivca u Zagrebu, partnera mu još traže. Krali što stignu, ispraznili kriptu

Sumnja se da im je pomogla i treća osoba - obili su lokot na nedovršenoj kripti vjerskog objekta, koja služi kao skladište, i ukrali jednu traktorsku, i jednu samohodnu kosilicu. Prethodno su se "poslužili" na još lokacija

VIDEO

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje tri krađe i jedne teške krađe, nakon čega su pritvorskom nadzorniku predali 39-godišnjaka, dok tragaju za 24-godišnjakom koji je trenutno nedostupan. Nastavlja se i kriminalističko istraživanje utvrđivanja identiteta trećeosumnjičene osobe, izvijestila je PU zagrebačka. 
 
Sumnja se da se 39-godišnjak 11. ožujka ove godine oko 10 sati kombi vozilom dovezao do kuće u Ulici Žuti breg u Zagrebu, kroz nezaključana balkonska vrata ušao u spavaću sobu te s noćnog ormarića ukrao dva prstena, ogrlicu i narukvicu. Nakon krađe, sumnja se, dio nakita je prodao u obližnjoj zlatarnici. Ostatak nakita je tijekom kriminalističkog istraživanja vraćen oštećenoj. 
 
Također se sumnja da je 39-godišnjak 29. ožujka 2023 godine oko 16.15 sati došao do ograđenog gradilišta u Garčinskoj ulici u Zagrebu, otvorio ogradu i ušao u prostor gradilišta, a potom ukrao pedeset metalnih podupirača, utovario ih u kombia onda preko  oglasnika na društvenoj mreži podupirače stavio na prodaju, i prodao ih. 

No to nije sve, najzanimljivije tek dolazi - sumnja se da se već 11. travnja u večernjim satima, po prethodnom zajedničkom dogovoru s osumnjičenim 24-godišnjakom i trećom, zasad nepoznatom osobom, kombi vozilom dovezao do vjerskog objekta na Prilazu Svete Marije Anđeoske u Zagrebu. Nakon što su prišli  nedovršenoj kripti koja se koristi kao spremište, obili su lokot na ulaznim vratima te otuđili jednu traktorsku, i jednu samohodnu kosilicu. Nakon toga su prišli metalnom kontejneru, prikladnim predmetom provalili vrata, a zatim iz njega otuđili nekoliko stotina metara različitih kabela i žice, dvije torbe sa sportskom opremom, dva kompleta naplataka s pneumaticima te razni sitan alat i pribor, i kombijem se dali u bijeg.
 
Sumnja se da su u istom sastavu, između 26. i 27. travnja 2023. godine, počinili još jednu krađu. Naime, i tad su se kombi vozilom dovezli do ograđenog prostora poduzeća u Ulici grada Gospića. Nakon što su prošli portirnicu poduzeća, dovezli su se do parkiranog priključnog vozila - prikolice marke „Humer“ na kojoj su se nalazile dvije motorne traktorske kosilice marke „TORO“, prikolicu priključili za svoje vozilo te se s otuđenim udaljili iz kruga poduzeća.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 38.000 eura.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.