Obavijesti

News

Komentari 18

Ulovili trojicu 'bombaša' koji su pljačkali bankomate u Istri

Ulovili trojicu 'bombaša' koji su pljačkali bankomate u Istri
7

Policija traži još trojicu pomagača, a od uhićenih su zaplijenili samo 30.000 kuna opljačkanog novca. Trošili su na kockanje, odjeću, motocikle i lagodan život

VIDEO

Istarska policija je u srijedu poslijepodne uhitila trojicu 'bombaša', Porečane M.Z. (19) i K.R. (20) te 22-godišnjeg D.B. iz Tara koji su eksplozijama pljačkali dva bankomata. Još trojica njihovih pomagača su u bijegu i policija za njima traga. 

Mlađahne bandite, koji su policiji do sada bili nepoznati, se tereti da su krajem siječnja u Tinjanu na Pazinštinu pod okriljem noći u zrak digli bankomat Erste banke kada su se, kako neslužbeno doznajemo, domogli više od 100.000 kuna iz netom napunjenog bankomata. 

Svoj bombaški pohod dizanjem bankomata u zrak lopovi su nastavili i u noći na srijedu kada su oko 4 sata ujutro eksplozijom doslovce raznijeli bankomat Istarske kreditne banke na središnjem trgu u Svetom Lovreču pokraj Poreča nakon čega su ubrzo uhićeni. 

Boce s tehničkim plinovima su krali nakon čega su bušenjem ubrizgavali eksplozivne smjese u bankomate koje su daljinski aktivirali. Pretragama kuća i stanova u kojima žive policija je pronašla nešto manje od 30.000 kuna iz bankomata koje lopovi nisu uspjeli potrošiti. 

- Većinu opljačkanog novca trošli su u kockarnicama te na život na visokoj nozi kupujući skupocjenu odjeću koja im je oduzeta - pojašnjava Valter Opašić iz istarske policije, dodavši kako će sva trojica u četvrtak poslijepodne uz kaznenu prijavu završiti iza rešetaka pulskog zatvora.

Zanimljivo je da su si drski lopovi samo nekoliko dana nakon pljačke bankomata kupili dva snažna motocikla, Kawasaki Ninju i Yamahu R-1 što im je policija oduzela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.