Obavijesti

News

Komentari 0

Umag: Vikao na ljude i mahao nožem, oštetio je i jedan auto

Umag: Vikao na ljude i mahao nožem, oštetio je i jedan auto
1

Muškarac je u alkoholiziranom stanju vikao na prolaznike mašući nožem, a prilikom dolaska policije ispustio je nož i bacio hranu koju je imao u ruci prema prolaznici

Po dojavi o narušavanju javnog reda i mira, 28. veljače oko 9 sati na parkiralištu u Ulici Žrtava fašizma u Umagu, policija je prijavila 26-godišnjaka nadležnom sudu.  Muškarac je u alkoholiziranom stanju vikao na prolaznike mašući nožem, a prilikom dolaska policije ispustio je nož i bacio hranu koju je imao u ruci prema prolaznici.

Budući da se unatoč izdanim upozorenjima i zapovijedima nije smirio, isti je tren uhićen i priveden u postaju. Istragom je utvrđeno da je osim narušavanja javnog reda i mira počinio i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, odnosno da je nožem oštetio automobil Citroen pulskih oznaka u vlasništvu 41-godišnjeg vlasnika za više tisuća kuna. 

Zbog navedenog 26-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a u međuvremenu će zbog Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja te Zakona o osobnoj iskaznici, protiv njega se podnjeti i optužni prijedlog nadležnom sudu.