Obavijesti

News

Komentari 38

Umirovljeni general-pukovnik: 'Ovo je ozbiljno upozorenje, mora se saznati koji je bio cilj'

Umirovljeni general-pukovnik:  'Ovo je ozbiljno upozorenje, mora se saznati koji je bio cilj'
1

Onaj tko je rekao predsjedniku da je ovo nesofisticirano taj ne može biti savjetnik jer svojim neznanjem i nekompetentnošću ugrožava nacionalnu sigurnost RH, rekao je umirovljeni general Ćosić

Umirovljeni general-pukovnik Hrvatske vojske, Krešimir Ćosić gostovao je u RTL-u na temu pada bespilotne letjelice u Zagrebu. 

IZVLAČENJE LETJELICE PRATITE UŽIVO: 

Na samom početku komentirao je trenutno stanje u Ukrajini te ističe da su pregovori u ovom trenutku ključni. 

Pokretanje videa ...

Danas se izvlači iz jarunskog tla: 'Po svemu sudeći, Hrvatska nije bila krajnji cilj letjelice'', Plenković pisao UN-u i NATO-u VIDEO

- Ovisi o sposobnosti i jedne i druge strane da osigura svježe snage. To je posebno bitno za ukrajinske branitelje jer ključni faktor će biti svježe snage s obzirom na ranjene, s obzirom na glad, na prekinute linije snabdijevanja. Nadam se da su toga svjesni, da će svježe snage osigurati na vrijeme i da će biti usmjerene na usporavanje ruskih snaga -  govori Ćosić.

Eksploziva u dronu moglo je biti 150 kg: 'Ako je nosio takvo što, onda namjena nije špijunska'
Eksploziva u dronu moglo je biti 150 kg: 'Ako je nosio takvo što, onda namjena nije špijunska'

- Jedna dobro ogranizirana proaktivna obrana treba osigurati ukrajinskim braniteljima da prežive 14 dana, a nakon toga mislim da će rat ući u drugu fazu, a to su pregovori - dodaje. 

>>RAT U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE<<

Pad bespilotne letjelice u Zagrebu smatra kao neko upozorenje ostatku svijeta.

- Rekao bih da ništa nije slučajno. Da je ovo ozbiljno upozorenje da je moguće da se dogodi nešto što nismo ni sanjali, nešto nemoguće. Ovaj projektil je bio nenaoružan, sreća da se nije dogodilo nešto gore. To je tehnologija '70-ih i '80-ih tada se ta tehnologija interkontinentalnih balističkih raketa za navigaciju prenosila u krstarećim raketama ovakvog tipa. Ovo nije nesoficisticiran sustav nego je vrhunac tehnologije i inženjerskog znanja tog vremena. Nije najmoderniji, ali funkcionira - rekao je.

Vrlo oštro kritizira i sve koji tvrde drugačije na tu temu.

Dio vlasnika čije je automobile na Jarunu oštetio dron morat će sami snositi troškove popravka
Dio vlasnika čije je automobile na Jarunu oštetio dron morat će sami snositi troškove popravka

- Vrlo opasno je da se marginalizira, ignorira tuđe znanje. Onaj tko je rekao predsjedniku da je ovo nesofisticirano taj ne može biti savjetnik jer svojim neznanjem i nekompetentnošću ugrožava nacionalnu sigurnost RH. Moramo biti svjesni na svim razinama, na stručnim, znanstvenim, koliko je to opasno, upozoravajuće oružje. Nemojmo preskočiti jedno pitanje, je li to imalo političkog sponzora, poruku. Krstareće rakete se ne lansiraju kao mine iz minobacača, netko je trebao dobiti upute, kuda ide i što joj je cilj. Pred nama je sad posao ozbiljnim istraživačima koji moraju rekonstruirati što je u letjelici bilo projicirano kao cilj - rekao je.