Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Umirovljenici su zarobljeni 20 dana u stanu jer im lift ne radi

Supružnicima Juliju i Rezi namirnice na sedmi kat donose susjedi. Ne mogu do doktora ni u banku zato što se lift u deveterokatnici renovira još od kraja srpnja

Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
121 komentara

Radnici su 24. srpnja došli popravljati lift i taj dan smo supruga i ja zadnji put bili vani. Prošetali smo se i otišli u trgovinu. Od toga dana nismo imali lift, kaže nam Julije Škarica (92).

On i supruga Reza već 20-ak dana nisu izašli iz svojeg stana na sedmom katu zgrade u Vijencu Augusta Cesarca u Osijeku. Tvrtka koja je počela raditi zamjenu dotrajalog lifta iz 1963. danima se ne pojavljuje u zgradi. Radnici su izvadili stari lift i otišli, a stanari deveterokatnice su ostali bez prijevoza.

- Unazad 12 dana nemamo ni radnike jer su oni prestali raditi rekavši da im nedostaje jedan dio koji moraju naručiti iz Zagreba - ogorčen je Julije dodajući kako je sretan zbog susretljivih susjeda koji su se ponudili donositi im svakoga dana kruh i ostale namirnice.

Prva je upomoć priskočila susjeda s njihova kata koja ima malu bebu pa se s njom penja svaki dan na sedmi kat. Namirnice im donosi i Branko Gledić, predstavnik stanara koji također pomaže oko opskrbe i ostalim starijim stanarima zgrade u kojoj, na višim katovima, ima nekoliko osoba starijih od 70 godina.

- Nije toliko problem u namirnicama koliko u činjenici da ni supruga ni ja ne možemo otići u banku, podići mirovine i platiti režije. Djece nemamo, a jedno drugome smo opunomoćeni na račune. Da ne spominjem kako ne možemo kod doktorice po lijekove - ističe Julije.

Za popravak lifta zadužena je tvrtka Otis dizala d.o.o. koja je, zaprimivši kritike na svoj rad, odmah poslala radnike u zgradu i počela raditi na liftu, no, kako su nam rekli radnici, ipak neće proraditi ni sljedećih dana. Predstavnik stanara kaže da se tvrtka obavezala zamijeniti stari lift novim do 28. kolovoza.

>>>Svaku vašu priču, fotografiju ili snimak koji objavimo u novinama honorirat ćemo sa 100 do 1000 kuna. Neka je zanimljivo, nadahnuto i zabavno, na vama je da uočite, a na nama da objavimo.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message