Obavijesti

News

Komentari 6

Unuk im dao upute: 'Provalili u kuću u Opuzenu, vezali baku i ukrali 65 tisuća dolara, zlato...'

Unuk im dao upute: 'Provalili u kuću u Opuzenu, vezali baku i ukrali 65 tisuća dolara, zlato...'
2

Ukrali su još tri zlatna lančića, jednu deblju mušku ogrlicu, dvostruki ženski lančić, jednu žensku ogrlicu i tri zlatna prstena. Novac i vrijednosti su međusobno podijelili...

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 11. travnja podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv četvorice okrivljenika, odnosno protiv trojice državljana Bosne i Hercegovine (1988., 2003. i 2000.) i jednog državljanina Republike Hrvatske (1999.) zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva, javlja DORH. 

USKOK digao optužnicu: Trojac švercao stotine kila raznih droga, imali oružje i eksploziv
USKOK digao optužnicu: Trojac švercao stotine kila raznih droga, imali oružje i eksploziv

Kako navode, okrivljenike se tereti da su u noćnim satima 30. svibnja 2023., u Opuzenu, u nakani da se okoriste i uzmu sav novac i vrjednije predmete koje nađu, dogovorno i zajednički, podesnim predmetom otvorili jedan prozor i ušli u kuću u vlasništvu žrtve (1947.) te su ju u sobi oborili na pod, a potom ju vezali trakom i poprskali tzv. pepper sprejem.

- Tereti ih se da su uzeli iz kuće i zadržali za sebe veći iznos novca i veću količinu zlatnine. Jednog od okrivljenika se tereti da je počinio kazneno djelo razbojništva pomaganjem. Dvojica okrivljenika su u istražnom zatvoru pa je državno odvjetništvo predložilo u optužnici produljenje istražnog zatvora što je Županijski sud u Dubrovniku prihvatio i produljio istražni zatvor okrivljeniku koji je strani državljanin i ne prebiva u Republici Hrvatskoj, dok je okrivljeniku koji je u istražnom zatvoru, a koji je državljanin Republike Hrvatske, gdje i prebiva, odredio mjere opreza. Državno odvjetništvo će podnijeti žalbu na odluku o određivanju mjera opreza - javlja DORH. 

U odnosu na dvojicu okrivljenika (obojica su državljani Bosne i Hercegovine) protiv kojih je određen istražni zatvor i protiv kojih su izdane međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog, predloženo je suđenje u odsutnosti.

Unuk je pomagao?

Kako prenosi Dubrovački dnevnik, trojica mladića, u dogovoru s još jednom, sada pokojnom osobom, oko 1 i 30 upali su u kuću, nakon dogovora s unukom koji im je opisao dnevni raspored bake i naveo im da u kući ima novca i druge vrijednosti. Trojica okrivljenika stigla su iz Bosne i Hercegovine u Opuzen, susreli se s preminulim, koji im je objasnio gdje se nalazi kuća i kako će ući u kuću, kao gdje se nalaze novac i druge vrijednosti. 

Policija kod mladog Srbina u Zagrebu pronašla 300.000 tableta i tvari za izradu droge
Policija kod mladog Srbina u Zagrebu pronašla 300.000 tableta i tvari za izradu droge

S ormarića su uzeli 3000 eura, pri čemu su probudili vlasnicu kuće, koja je počela vikati. Potom su nasilnim guranjem otvorili zaključana vrata njene spavaće sobe, oči joj poprskali pepper sprejom, oborili je na pod te joj na glavu, ruke i noge stavili samoljepljivu traku i po njoj bacali pokrivače. 

Ukrali su još tri zlatna lančića, jednu deblju mušku ogrlicu, dvostruki ženski lančić, jednu žensku ogrlicu i tri zlatna prstena te 65.000 američkih dolara. Novac i vrijednosti su međusobno podijelili, navodi Dubrovački dnevnik.

Unuka se pak tereti da je točno neutvrđenog dana 2022. godine već spomenutom pokojniku otkrio detalje o rutini svoje bake, nakon čega je on u njenom odsustvu ušao u kuću sa stražnje strane te prisvojio 1000 kuna iz muškog novčanika na koji je naišao, kao i 30 000 kuna iz blagovaonice s kuhinjskog stola, još tri muška sata, fotoaparat...

Zbog toga se unuku, kao i jednom od okrivljenika, predlaže produljiti istražni zatvor, dok se dvojici predlaže suditi u odsutnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...