Upao u Hitnu u Osijeku, mokrio po hrani tehničara, pa ih udario | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 14

Upao u Hitnu u Osijeku, mokrio po hrani tehničara, pa ih udario

Pijani pacijent je ušao u sobu medicinskih tehničara i počeo mokriti po stolu, po hrani. Zatim je jednog tehničara udario šakom u prsa, a drugog nogom u glavu, kaže dr. med. Dragan Maloševac

VIDEO

Pijani pacijent je prošli petak upao na Objedinjeni hitni prijem KBC-a Osijek. Nakon obrade pacijenta, jedan od medicinskih tehničara je pregledan na Traumatologiji.

- Pacijent, koji i nije bio tako pijan u odnosu na to kakve sve pacijente primamo, prvo je iščupao braunile i krv je šikljala na sve strane. Potom je ušao u sobu medicinskih tehničara i počeo im mokriti po stolu, po hrani. Kada su ga tehničari pokušali smiriti, jednog je udario šakom u prsa, a drugog nogom u glavu - rekao je dr. med. Dragan Maloševac, specijalizant hitne medicine za Glas Slavonije.

Kako je Maloševac ispričao, njih trojica su im priskočila u pomoć i jedva uspjela svladati pacijenta koji je bio vrlo snažan. Pozvana je i policija koja je napravila zapisnik.

- Sreća pa nas je bilo više muških, jer da su bile liječnice same, ne znam kako bi se obranile. Bila je to vrlo mučna scena i takvo što još nisam doživio -  dodao je Maloševac.

Maloševac je rekao i da je nasilje nad medicinskim osobljem prevršilo svaku mjeru, a najveći je problem što se liječnici ne tretiraju kao ostale službene osobe, na primjer policija.

- Svakodnevno, naročito u hitnoj službi, nailazimo na brojne napade. Policija nam često dovodi alkoholizirane i drogirane osobe koje su vrlo agresivne. Stalno smo izloženi napadima i nitko nas ne tretira kao službene osobe, iako smo i mi u uniformi i pošteno radimo svoj posao spašavajući živote - rekao je i dodao kako je Hrvatska liječnička komora pokrenula inicijativu da se i medicinsko osoblje stavi u kategoriju službenih osoba.

- Tu se ne radi samo o medicinskom osoblju s hitnih prijema, nego i o svim drugim liječnicima. Nije rijetkost ni da revoltirani roditelji budu nasilni i nokautiraju liječnike na Pedijatriji. Što je društvo više u krizi, ljudi su agresivniji - kazao je dr. med. Maloševac.

Hrvatska liječnička komora provela je krajem prošle godine istraživanje pod nazivom “Nasilje među liječnicima”.

Prema rezultatima istraživanja, čak 93 posto anketiranih liječnika je doživjelo na poslu neki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja, a fizički napad na liječnika dogodio se u 22 posto zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura
Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.