Obavijesti

News

Komentari 3

Upoznajte ljude koji su svojom dobrotom i nesebičnošću zavrijedili dobiti titulu heroja

Upoznajte ljude koji su  svojom dobrotom i nesebičnošću zavrijedili dobiti titulu heroja
6

Ponos Hrvatske manifestacija je koja traje već 19 godina tijekom kojih je nagrađeno više od 350 heroja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.45

Herojima su predane nagrade i u posljednjoj kategoriji

Djevojci koja uz sve poteškoće uspješno završila preddiplomski studiji  Lauri Soče nagradu 'Ponos Hrvatske' u ruke je predala direktorica marketinga Končar Vlatka Kamenić Jagodić. 

Danici Nikši, gospođi koja je svoju veliku obiteljsku kuću dala Crvenom Križu, nagradu je dodijelio direktor Sektora razvoja poslovanja i marketinga Hrvatske Lutrije. 

24sata

Statuu nagrade 'Ponos Hrvatske' Ruđeru Novaku, čovjeku koji je život posvetio čišćenju jama i špilja, dodijelila je Miranda Mladin direktorica marketinga Studenca. 

Glavni urednik 24sata Ivan Buča ovogodišnju nagradu je dodijelio Hrvatskom Caritasu koji je u humanitarnoj akciji skupio 69.000 eura za kupnju dvije proteze za nogu i ruku za jednu maloljetnu osobu kojoj je tim činom zauvijek uljepšan život.

24sata
20.30

Nagradu u kategoriji 'solidarnost' dobili su: 

Ivanu Blaževiću, koji je nakon potresa na Baniji skupio je 17 milijuna kuna i izgradio više kuća, nagradu je dodijelio direktor 24sata Zoran Turković. 

Predsjednica udruge Sjena Suzana Rešetar statuu je dodijelila Ivi Turini i Oriani Šanić, hrabrim osnivačicama Kluba čitatelja u kojem rade s oboljelima od shizofrenije.

24sata

Spomenka Tomašić i Renata Bermanec, osnivačice Udruge „Pomoć neizlječivima“ koja pruža palijativnu skrb stotinama korisnika, statuu su dobile od glavnog ravnatelja HRT-a Roberta Šveba. 

Dini Perković i Martini Vadlji, osnivačicama grupe  'Nada svake mame' za sve majke, obitelji i djecu u potrebi, nagradu je dodijelila Marcela Rukavina, direktorica prodaje 24sata. 
 


 

20.18

Dodijeljena je nagrada u kategoriji 'humanost'

Pomoćnik uprave Pevex d.d. -a Tomislav Vranaričić dodijelio je statuu nesebičnim mladićima Ivanu Brodaru i Ivanu Gradiškom koji su nepoznatom čovjeku kupili hranu i renovirali stan. 

24sata

Savjetnica uprave Fina Gordana Soldo dodijelila je nagradu Snježani Stepan, hrabroj majci koja je pokrenula humanitarnu akciju 'Lucijino svjetlo' koja se provodi s ciljem sakupljanja donacija za djecu koja se liječe u KBD ''Klaićeva''.

Predsjednica uprave Ina Zsuzsanna Ortutay u ruke je nagradu uručila mladom Ivanu Štetiću koji je svoju stipendiju nesebično predao djevojci bez roditeljske skrbi.

Najmlađoj ovogodišnjoj dobitnici nagrade, Astrid Klasić, statuu je dodijelio Stjepan Adanić, predsjednik uprave JANAF-a.

24sata
20:10

Prvim dobitnicima uručena je nagrada Ponos Hrvatske

Član uprave OTP banke Ivan Šimičević dodijelio je ovogodišnje priznanje Goranu Mijiću koji je nesebično skočio u hladnu rijeku Savu kako bi spasio invalida u kolicima.  

24sata

Mladoj djevojci koja je iz gorućeg stana spasila dječaka Dorotei Orlandini nagradu je dodijelio član uprave Erste banke Zdenko Matak. 

Prometnik HŽ-a koji je zaustavio jureći vlak Marko Lončarević statuu 'Ponos Hrvatske' dobio je od voditelja ureda upravljanja sigurnošću HŽ Infrastrukture Jure Šipuš. 

18:14

'Svi nas podržavaju, svi nam čestitaju'

Vidimo da je ljudima potrebno govoriti da je dobro činiti dobro, te da je dobro volontirati, govore nam Renata Bermanec i Spomenka Tomašić koje su osnovale Udrugu 'Pomoć neizlječivima' koja pruža palijativnu skrb stotinama korisnika. 

- Vesele smo, ponosne od početka, pogotovo kad smo upoznale druge ljude koji su odabrani za ovu nagradu - kažu nam dodajući da ova skupina dobitnika daje nekakvu jakost. 

Ponovile su kako je prekrasno što mogu biti dio ove priče. 

- Naši nam stalno ponavljaju da smo to zaslužile i nekako nam je to poticaj za dalje. Primamo čestitke sa svih strana. Svi nas podržavaju, svi nam čestitaju i svi su s nama ponosni - zaključile su Renata i Spomenka. 

24sata
Komentari 3