News

Komentari 51

Uprava Agrokora Todoriću želi zaplijeniti Kulmerove dvore

Uprava Agrokora Todoriću želi zaplijeniti Kulmerove dvore

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, izvanredna Uprava Agrokora traži odštetu od 1,6 milijardi kuna i traže da štetu nadoknadi svih 15 okrivljenika u aferi

Kako piše Jutarnji list u potpunoj tajnosti izvanredna Uprava Agrokora nedavno je putem punomoćnika, odvjetničkoga društva Gajski, Grlić, Prka i Partneri podnijela zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu imovinskopravni zahtjev na iznos od 1,6 milijardi kuna u slučaju Agrokor, a traže da navedenu štetu solidarno nadoknade svih 15-ero okrivljenika. Naime, zasad je imovina blokirana jedino Ivici Todoriću, zbog toga je samo trećina Kulmerovih dvora zasad pod blokadom, a ostale tri četvrtine u vlasništvu njegove djece još nisu.

To je najveći imovinskopravni zahtjev ikada ispostavljen u bilo kojem kaznenom predmetu u hrvatskoj povijesti, a prema njemu, dakle, osim Ivice Todorića, u slučaju da se optužbe pravomoćno dokažu, bez svoje imovine mogli bi ostati i njegovi sinovi Ante i Ivan, zatim Tomislav Lučić, Ljerka Puljić, Damir Kuštrak, Piruška Canjuga, Ivan Crnjac, Mislav Galić, Hrvoje Balent, Alojzije Pandžić, Olivio Discordia, Sanja Hrstić, Marijan Alagušić i Ivica Sertić.

Podsjetimo, prema optužbama Državnoga odvjetništva u istrazi u tzv. aferi Agrokor, navedenome koncernu je raznim malverzacijama od 2006. do 2017. nanesena šteta od ukupno 1,6 milijardi kuna. 

Najčitaniji članci