Obavijesti

News

Komentari 14

'Đurđa, javi nam se!': Obitelj s Paga traži nestalu ženku ponija

'Đurđa, javi nam se!': Obitelj s Paga traži nestalu ženku ponija
1

Đurđa je sve voljela jesti, a kockici šećera najviše se radovala. Dario (8) volio ju je timariti, ona nikad nije grizla niti napadala. Đurđa je stara četiri godine, a njezina mula od ponedjeljka samo plače i traži majku

VIDEO

Umiljata je, bilo joj je lijepo kod nas i sigurno nam ne bi pobjegla. Susjedi kažu da se ovo nije do sada nikome dogodilo, svi smo zabrinuti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

Tako počinje priču Ivana Branović (18) iz Caske na Pagu. Obitelj Branović ima osam članova kućanstva, a u staji imaju šest konja, kobilu i mulu. Do nedjelje ih je bilo sedam, ali je poni Đurđa u noći na ponedjeljak nestala.

- Kupili smo je prije mjesec dana i svi smo je zavoljeli. Ime je dobila od starih vlasnika, a kako se na njega odaziva, nismo ga mijenjali - priča Ivana te dodaje da su nestanak prijavili policiji, Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji i nadležnom veterinaru. Branovići su obišli cijeli otok da bi pronašli Đurđu. Išli su pješice, autom, dozivali je, a ona se nije pojavljivala.

- Cijelu smo dolinu oko mjesta obišli, išli smo do grada, vikali je. Imala je dosta hrane i vode i bila je dobro ograđena. Đurđa ima osmomjesečnu mulu, s kojom smo ju kupili, a nju sigurno ne bi ostavila. Zato se plašimo da je ukradena - razočarano priča Ivana Branović.

Ona se najviše plaši da poni više nije na Pagu. Đurđa je stara četiri godine, a njezina mula od ponedjeljka samo plače i traži majku. Uz to, ona je bređa, te se za osam mjeseci treba oždrijebiti.

- Đurđa je društvena, nije grizla, napadala. Jako je pitoma, naučena na djecu i, kad bi joj dao šećer, voljela je prići - objašnjava Ivana.

Đurđa je tamnosmeđa, visoka oko 1,2 metra, ima podužu grivu i odaziva se na svoje ime. Voli jesti jabuke, kukuruz, zob, ječam, sijeno, pasla je i nije izbirljiva.     

- Ako naiđete na ponija koji se odaziva na ime Đurđa, javite nam - poziva Ivana Baranović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.