News

Komentari 14

'Đurđa, javi nam se!': Obitelj s Paga traži nestalu ženku ponija

'Đurđa, javi nam se!': Obitelj s Paga traži nestalu ženku ponija

Đurđa je sve voljela jesti, a kockici šećera najviše se radovala. Dario (8) volio ju je timariti, ona nikad nije grizla niti napadala. Đurđa je stara četiri godine, a njezina mula od ponedjeljka samo plače i traži majku

Umiljata je, bilo joj je lijepo kod nas i sigurno nam ne bi pobjegla. Susjedi kažu da se ovo nije do sada nikome dogodilo, svi smo zabrinuti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tako počinje priču Ivana Branović (18) iz Caske na Pagu. Obitelj Branović ima osam članova kućanstva, a u staji imaju šest konja, kobilu i mulu. Do nedjelje ih je bilo sedam, ali je poni Đurđa u noći na ponedjeljak nestala.

- Kupili smo je prije mjesec dana i svi smo je zavoljeli. Ime je dobila od starih vlasnika, a kako se na njega odaziva, nismo ga mijenjali - priča Ivana te dodaje da su nestanak prijavili policiji, Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji i nadležnom veterinaru. Branovići su obišli cijeli otok da bi pronašli Đurđu. Išli su pješice, autom, dozivali je, a ona se nije pojavljivala.

- Cijelu smo dolinu oko mjesta obišli, išli smo do grada, vikali je. Imala je dosta hrane i vode i bila je dobro ograđena. Đurđa ima osmomjesečnu mulu, s kojom smo ju kupili, a nju sigurno ne bi ostavila. Zato se plašimo da je ukradena - razočarano priča Ivana Branović.

Ona se najviše plaši da poni više nije na Pagu. Đurđa je stara četiri godine, a njezina mula od ponedjeljka samo plače i traži majku. Uz to, ona je bređa, te se za osam mjeseci treba oždrijebiti.

- Đurđa je društvena, nije grizla, napadala. Jako je pitoma, naučena na djecu i, kad bi joj dao šećer, voljela je prići - objašnjava Ivana.

Đurđa je tamnosmeđa, visoka oko 1,2 metra, ima podužu grivu i odaziva se na svoje ime. Voli jesti jabuke, kukuruz, zob, ječam, sijeno, pasla je i nije izbirljiva.     

- Ako naiđete na ponija koji se odaziva na ime Đurđa, javite nam - poziva Ivana Baranović.

Najčitaniji članci