Obavijesti

News

Komentari 4

Đuro Đaković Grupa s neto gubitkom 11,5 milijuna kuna

Đuro Đaković Grupa s neto gubitkom 11,5 milijuna kuna
1

Vrijednost potpisanih ugovora Đuro Đaković Grupe sa 31.ožujka 2016. iznosi 764 milijuna kuna, u odnosu na početak 2015. je za 207 posto više

VIDEO

Đuro Đaković Grupa u prvom kvartalu 2016. zabilježila je neto gubitak od 11,5 milijuna kuna, ukupni prihodi u prva tri ovogodišnja mjeseca, a rashodi 114,5 milijuna kuna, izvijestio je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga d.d.

Također, tzv. Ebitda(dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda i poreza) negativna je i iznosi 3,2 milijuna kuna. Uspoređujući prvi kvartal ove s prvim kvartalom 2015. ostvareni prihodi veći su za 13,6 milijuna kuna(15 posto), dok je Ebitda bolja za 7,7 milijuna kuna(70 posto).

- Grupa je uspjela ostvariti većinu ciljeva poslovanja postavljenih za prvi kvartal 2016. pa su tako ostvareni prihodi manji od planiranih za samo 5,4 milijuna kuna a neto gubitak manji za 81.000 kuna. Struktura gubitka određena je nedovoljnom popunjenošću kapaciteta u društvu ĐĐ Specijalna vozila d.d. čiji je neto gubitak 11,9 milijuna kuna, ostala društva u Holdingu uspjela su zaustaviti tzv.generatore gubitaka(negativne proizvodne kalkulacije i gubitke na velikim projektima) i ostvarila pozitivan Ebitda. Vrijednost potpisanih ugovora Đuro Đaković Grupe sa 31.ožujka 2016. je 764 milijuna kuna i u odnosu na početak 2015. je za 207 posto više - kaže Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga d.d.  

Uzimajući u obzir punu zaposlenost kapaciteta i profitabilnost ugovorenih poslova u svim društvima u Grupi do kraja godine, očekuje se ostvarivanje planiranih pokazatelja u poslovnoj 2016.godini. -Naime, ostvarenje planiranih pokazatelja za prvi kvartal 2016. i značajni ugovori potpisani tijekom prvog kvartala, posebice u segmentu Obrane, pokazuju da je Grupa na pravom putu prema postvarenju plana poslovanja za 2016.godinu-izjavio je Tomislav Mazal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.