Obavijesti

News

Komentari 12

USKOK 'češlja' gradsku upravu Makarske, gradonačelnik: 'HDZ-ovci nas anonimno prijavljuju'

USKOK 'češlja' gradsku upravu Makarske, gradonačelnik: 'HDZ-ovci nas anonimno prijavljuju'

Dokumentaciju koju po nalogu USKOK-a izuzimaju je povezana s više projekata u Makarskoj: WTA turnir, nadstrešnica na tržnici, reorganizacija gradske uprave i popločavanje javnih površina

VIDEO

Policijski istražitelji po nalogu USKOK-a "češljaju" i dokumentaciju iz gradske uprave Makarske, potvrdio je za N1 gradonačelnik Makarske Zoran Paunović (SDP). Dokumentaciju koju izuzimaju je povezana s više projekata: WTA turnir, nadstrešnica na tržnici, reorganizacija gradske uprave i popločavanje javnih površina.

Paunović tvrdi da to traje već više od godinu dana, a uvjeren je da sve radi na temelju anonimnih prijava što ih podnose lokalni HDZ-ovci.

'HDZ nas anonimno prijavljuje'

- HDZ nas anonimno prijavi, USKOK to provjerava, a onda HDZ to objavljuje na svojim društvenim mrežama. Ne bojimo se ničeg, jer od kad smo preuzeli vlast sve radimo po zakonu - uvjerava Paunović.

Uz 3 policajca uhitili i pročelnicu Vrbovskog. Gradonačelnik: 'Pretpostavljam o čemu je riječ'
Uz 3 policajca uhitili i pročelnicu Vrbovskog. Gradonačelnik: 'Pretpostavljam o čemu je riječ'

Prema njegovim riječima WTA turnir u Makarskoj organizira se po pravilima. Financiranje je odobrilo Gradsko vijeće, te je sklopljen ugovor koji će se realizirati u iduće tri godine. - Sumnjiči nas se da nismo potpisali ugovor za turnir, a sve je uredno potpisano - pojašnjava Paunović.

Još jedna optužba tiče se uklanjanja nadstrešnice na gradskoj tržnici.

Četvero uhićenih u akciji USKOK-a, među njima trojica policajaca
Četvero uhićenih u akciji USKOK-a, među njima trojica policajaca

- Bivši gradonačelnik dao je nalog za gradnju te nadstrešnice iako nije postojao akt o gradnji. Vjerujem da je HDZ sve prijavio Inspektoratu koji je nametao zaključak da je cijela tržnica nelegalna. No na kraju se ipak ispostavilo da nadstrešnica nije legalna - navodi Paunović prema čijim riječima bi bivši makarski gradonačelnik Jure Brkan trebao u zatvor.

Optužbe za uhljebljivanje u upravi

Istražitelji provjeravaju i reorganizaciju gradske uprave. Brkan je već javno prozivao Paunovića zbog toga tvrdeći da je neosnovano dijelu službenika podijelio otkaze, a onda na njihova mjesta zaposlio svoje ljude. No, Paunović uvjerava kako je sve provedeno po pravilima.

Evo kako je vođa narkoskupine iz zatvora upravljao milijunskim narko biznisom u Hrvatskoj...
Evo kako je vođa narkoskupine iz zatvora upravljao milijunskim narko biznisom u Hrvatskoj...

- Neraspoređeni su ostali oni koji po mišljenju pročelnika nisu dobro obavljali svoj posao. Neki od njih nisu se s tim pomisili i vode sudske postupke - rekao je Paunović za N1, a prema njegovim riječima, ničeg nezakonitog nije bilo ni kod popločavanja javnih površina. Sumnja se da je popločen teren kraj gradonačelnikovog hostela.

- Optužuje nas se da smo javnim novcem platili popločavanje privatnih dvorišta, no postoji dokumentacija prema kojoj se radilo o javnim površinama - tvrdi Paunović kojeg istražitelji, kako je rekao, još nisu ispitali.

O svemu se oglasio i HDZ

HDZ se na svojoj službenoj Facebook stranici oglasio oko akcije Uskoka u Makarskoj u kojem optužuju oporbu da ne poštuje presumpciju nevisnosti kada su osumnjičeni članovi HDZ-a. Tvrde i da HDZ ne utječe na rad DORH-a. 

Objavu prenosimo u cijelosti:

HDZ: Grbin stoji iza svega, to se nije moglo raditi bez njegovog znanja!

#SDP AFERA „MAKARSKA“. Ako je u pitanju bilo koja osoba na bilo koji način povezana s HDZ-om, iz udružene oporbe i na najmutniju indiciju o eventualnom kriminalu traže „hapšenja“, unaprijed donose presude o „višegodišnjoj robiji“, odmah optužuju premijera, zahtijevaju sječu glava i izvanredne izbore. No kad se radi o Grad Makarska u kojem je partija na vlasti - muk. Ako i budu reagirali, pozvat će se na presumpciju nevinosti - za koju ne mare kad su u pitanju drugi. A u #Makarska se istražuje ne 1, nego 5-6 slučajeva (mogućih) pronevjera i pogodavanja...

Grbin: Zbog afera nemoguće je baviti se ozbiljnom politikom
Grbin: Zbog afera nemoguće je baviti se ozbiljnom politikom

Stoga zamislimo što bi iz oporbe na prvu loptu poručivali da makarski gradonačelnik NIJE član partije. U izjavama samo zamijenite SDP s HDZ-om, Grbina s Plenkovićem.

Grmoja: Grbin je morao znati za ovu kriminalnu hobotnicu! Nakon što MOST pobijedi na #izbori2024, ne gine mu zatvor!

Benčić: Nema teorije da Grbin, kao šef SDP-a, nije stajao iza svega. To se nije moglo raditi bez njegove naredbe ili makar suglasnosti!

Grbin: SDP je Makaranima oteo njihov voljeni grad, zarobio ga u korupciju! Tražimo Paunovićevu ostavku i prijevremene izbore. Ne sutra, nego - jučer!

Raspudić: Nije slučajno Bulj u koaliciji sa SDP-om u Grad Sinj. Svi su oni dio iste kriminalne mreže!

Grbin: Čeka nas borba u kojoj moramo ponuditi alternativu
Grbin: Čeka nas borba u kojoj moramo ponuditi alternativu

Ahmetović: Grbin je otac sukoba interesa i nepotizma! Stvarno je vrijeme da se SDP zakonom odstrani iz društva!

Penava: Je li Paunović Srbin?

Kekin: Afera „Makarska“ vodi do samog vrha SDP-a! Paunović je, uostalom, šef partije u Makarskoj!

Orešković: Grbin je najkorumpiraniji predsjednik SDP-a, rodonačelnik pljačke! Članove partije treba tretirati kao naciste nakon #WW2!

Milanović: Pošast korupcije i zlouporabe javnog novca opasno razara lokalne sredine koje vodi SDP!

I to je ta razlika između HDZ-a i oporbe (i Milanovića): mi si ne uzimamo za pravo određivati tko treba biti uhapšen, a tko oslobođen. Ne generaliziramo. Korupcija ima svoje ime i prezime. Nema nedodirljivih. DORH jednako istražuje sve, od vrha do dna, više ne radi po nalogu izvršne vlasti kao u SDP-ovu mandatu. Pritom poštujemo presumpciju nevinosti i neovisnost pravosudnih tijela - koja treba pustiti da bez političkih pritisaka rade svoj posao. Posao za koji su ta tijela nadležna u pravnoj državi - premda bi u revolucionarnoj oporbi htjeli i hapsiti i isljeđivati i tužiti i presuđivati. Osim, naravno, ako se radi o njima samima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C