Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Uskok ih ispitao: Sa slobode se brani 7 uhićenih na Medicini

Dvanaest uhićenih za trgovanje ispitima na Medicinskom fakultetu danas će pred suca istrage. Navodno je dio njih priznao krivnju, dok su se drugi branili šutnjom

Marko Lukunić/Pixsell
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Uskok je u srijedu navečer ispitao dvanaest uhićenih za trgovanje ispitima na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Oni su noć proveli pritvoru, a danas su izašli pred suca istrage koji je odlučivao o daljnjem pritvoru. Doznajemo kako je od 12 uhićenih petero je još na ispitivanju, a sedmero ih je pušteno da se brani sa slobode. Kako doznaje Media Servis, navodno su neki od privedenih sinoć priznali djela, a dio se branio šutnjom. 

Podsjetimo, među uhićenima su profesor anatomije Z. K., dvoje njegovih asistenata, te suprug i sin V. L., zamjenice glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. 

Sumnja se da je suprug Bajićeve zamjenice sinu, studentu prve godine medicine, dao novac znajući da je to za kupovinu ispita iz anatomije. Taj najteži ispit na prvoj godini medicine imao je svoju cijenu - spominju se iznosi od 500 do 2000 eura. U kupovinu i prodaju ispita bio je uključen cijeli krug ljudi - s fakulteta i izvan njega. 

Dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu Davor Miličić izjavio je da su uhićeni  zaposlenici fakulteta do daljnjega su suspendirani.

Možda vas zanima i ovo:
Message