Obavijesti

News

Komentari 15

Milaković i ekipa prodali 550 kg trave i zaradili 600.000 eura

Milaković i ekipa prodali 550 kg trave i zaradili 600.000 eura

USKOK je objavio da je proširena istraga protiv 20 osoba zbog sumnje na preprodaju više stotina kilograma marihuane i značajnih količina kokaina i drugih droga

VIDEO

Na temelju dokaza prikupljenih tijekom istrage otvorene 21. 3. 2022., te na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a i rezultata imovinskih izvida Samostalnog sektora za financijske istrage Porezne uprave, USKOK je donio rješenje o proširenju istrage protiv 20 okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene prodaje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

uskok 00:54

Sumnjaju da su se Viktor Milaković i Darko Jandrić od 1. lipnja 2019. do sredine ožujka 2021., na području Zagreba i drugih mjesta u Hrvatskoj povezali s Leom Zdenjakom, Gorana Štimcem., Vjeranom Krvavicom te zasad nepoznate osobe.

Od zasad neutvrđenih osoba Milaković i Jandrić su kupovali veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i MDMA radi daljnje preprodaje. Prema uputama Milakovića, jednako je postupao i Zdenjak, a Jan Andabak po uputama Darka Jandrića pri čemu su Leo Zdenjak i Jan Andabak nakon dogovora kupcima isporučivali drogu. Inače, Milakovića i ekipu u zagrebačkom podzemlju zovu 'Srbi'.

Radi prijevoza i isporuke droge kupcima, Milaković i Jandrić su angažirali i Gorana Štimca, Vjerana Krvavicu te druge zasad neutvrđene osobe koje su po njihovim nalozima i uputama u više navrata preuzimale drogu i isporučivali je kupcima. Dio tako nabavljene drogu su isporučivali i IX. okrivljenom koji ju je, sukladno uputama i nalozima Viktora Milakovića i Darka Jandrića, pohranjivao i čuvao na adresi u Zagrebu. Po nalozima istih okrivljenika jednako je postupao i Vjeran Krvavica koji je drogu spremao u garažu na Ravnicama. Među kupcima droge bili su i Goran Štimac, Damir Medarić, Mario Gavrić.

Okrivljenici su na ilegalnom narkotržištu nabavili najmanje 761,5 kilograma marihuane, 15 kilograma amfetamina, 9,1 kilogram kokaina i 3000 tableta droge MDMA, od čega su prodali najmanje 554 kilograma marihuane, osam kilograma kokaina, osam kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA. Zaradili su najmanje 592.994,65 eura, koju su podijelili sukladno svojim ulogama u zločinačkom udruženju.

USKOK je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika. Četvorica okrivljenika od ranije se nalaze u istražnom zatvoru, jedan se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, dok za preostale okrivljenike nije predloženo određivanje istražnog zatvora jer nisu ispunjene zakonske pretpostavke za podnošenje takvog prijedloga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C