Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
73 komentara

'Policija slučaj Šegon preuzela 2010., porezni nadzor još traje'

USKOK je priopćio da je prijavu protiv sadašnjeg pomoćnika ministra financija policiji prepustio 2010. i da je policija od Porezne tražila nadzor njegove imovine

Sanjin Strukić/Pixsell
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
73 komentara

USKOK je u ponedjeljak navečer priopćio da je prijavu protiv sadašnjeg pomoćnika ministra financija Branka Šegona policiji prepustio još 2010. te da je policija od Porezne uprave zatražila nadzor nad njegovom imovinom.

- Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je 27. siječnja 2010. zaprimio podnesak Partnerstva za društveni razvoj koji je 12. veljače 2010. dostavljen Ministarstvu unutarnjih poslova na nadležno postupanje. Policijska uprava zagrebačka je u studenom 2011. godine izvijestila USKOK da su od nadležnog ureda Porezne uprave zatražili provođenje nadzora te da će nakon zaprimanja rezultata nadzora o istome obavijestiti USKOK. Nakon toga, USKOK je u tri navrata tijekom 2011., 2012. te krajem 2013. godine uputio požurnice Policijskoj upravi zagrebačkoj sa upitom jesu li zaprimili rezultate poreznog nadzora, kao i o poduzetim radnjama, te je USKOK izviješten da porezni nadzor do danas nije okončan - objavio je DORH na svojim stranicama. 

Što se pak tiče Ministarstva financija ono je negiralo je da je pomoćnik ministra Branko Šegon u sukobu interesa vezano za kredite HBOR-a.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message