Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uskok u Osijeku: Namještali natječaje za najam prostora?

Zvonimir Prgomet (40), bivši v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka te još trojica, pod Uskokovom su istragom i od petka su u pritvoru

27 komentara

Zvonimir Prgomet (40), bivši v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka te još trojica, među kojima su dvojica poduzetnika i Prgometov suradnik u Odjelu, viši savjetnik u Odsjeku za gospodarenje poslovnim prostorima, pod Uskokovom su istragom zbog sumnji u mešetarenje poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Osijeka te se od petka nalaze u pritvoru. Uskok ih sumnjiči za primanje i davanje mita, zlouporabu položaja i ovlasti te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

Prema Uskokovom priopćenju, u razdoblju od kolovoza do prosinca 2012. godine, u razdoblju kad je na čelu grada bio Krešimir Bubalo, osumnjičeni su dogovarali dodjelu gradskih poslovnih prostora. Prgometa se sumnjiči da je s drugookrivljenim 39-godišnjim poduzetnikom na njegovo traženje obećao da će njegovoj tvrtki na budućem natječaju osigurati da dobije u zakup gradski poslovni prostor, a zauzvrat će s drugookrivljenim sudjelovati u podjeli dobiti od obavljanja djelatnosti u tom prostoru. Prgomet je natječaj prilagodio uvjetima koji su odgovarali drugookrivljenom te mu je još i dostavljao sve ponude drugih ponuditelja kako bi u konačnici dostavio ponudu koja je odabrana kao najpovoljnija.

U drugom slučaju Prgomet je dogovorio s 44-godišnjim poduzetnikom dodjelu gradskog prostora u zakup, a zauzvrat mu je taj poduzetnik obećao zaposlenje dvoje ljudi po njegovom izboru. Od suradnika iz Odsjeka za gospodarenje poslovnim prostorima je zatražio da prilagodi uvjete natječaja, a 44-godišnji poduzetnik je bio jedini koji je te uvjete ispunio i dobio poslovni prostor u zakup.

Krešimir Bubalo, koji je danas saborski zastupnik, kaže da se o Uskokovoj akciji informirao na njihovoj internetskoj stranici te da se na nijedan natječaj, koji je bio proveden u vrijeme dok je on bio gradonačelnik, nitko nije žalio.

U odborima koji su odlučivali o pristiglim ponudama uvijek je sjedilo po pet ljudi. A Prgomet je bio na tom mjestu i prije mog i poslije mog dolaska, tako da se ne može reći da sam ga ja doveo na to mjesto, kaže Bubalo.

Možda vas zanima i ovo:
Message