Obavijesti

News

Komentari 103

'Uskoro ćemo objaviti našeg kandidata za gradonačelnika'

'Uskoro ćemo objaviti našeg kandidata za gradonačelnika'
1

S dosta optimizma gledamo na ono što će se događati u idućim mjesecima, uvjereni smo da će HDZ u Zagrebu ostvariti izvrstan rezultat, naglasio je Jandroković.

VIDEO

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u utorak nakon sjednice Predsjedništva i Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a, da se razgovaralo o lokalnim izborima i jačanju stranačkih aktivnosti HDZ-ove zagrebačke organizacije, dodavši kako će ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba javnosti biti uskoro poznato.

"Razgovarali smo o lokalnim izborima, bila je vrlo dobra rasprava, vrlo korektna i zadovoljni smo zaključcima. Zaključci idu u smjeru jačanja homogenizacije unutar HDZ-a, jačanja svih stranačkih aktivnosti nužnih za pripremu HDZ-a za lokalne izbore. S dosta optimizma gledamo na ono što će se događati u idućim mjesecima, uvjereni smo da će HDZ u Zagrebu ostvariti izvrstan rezultat", naglasio je Jandroković.

Rekao je da će javnost biti vrlo skoro informirana o HDZ-ovom kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika. Podsjetio je i kako je predsjednik stranke, Andrej Plenković izabran 50-ak dana prije parlamentarnih izbora pa je HDZ na izborima pobijedio.

Upitan jesu li uspjeli smiriti tenzije u gradskoj organizaciji nakon što se, prema medijskim navodima, dio članova požalio predsjedniku HDZ-a i Vlade, te zatražio rušenje predsjednika zagrebačke organizacije Andrije Mikulića, Jandroković je odgovorio da su napetosti, ako su postojale, smirene.

"Radilo se o pismu desetorice predsjednika područnih odbora koji su tražili razgovor s predsjednikom stranke. Razgovor je održan i kao odjek tog razgovora bila je današnja sjednica Predsjedništva i sjednica Gradskog odbora. Ako je bilo napetosti, one su smirene. Rasprava je bila vrlo razložna, ljudi shvaćaju da je zajedništvo temeljni preduvjet za dobru kampanju i za izvrstan izborni rezultat. Mislim da više neće biti nikakvih disonantnih tonova i od današnjeg dana HDZ u Gradu Zagrebu punim jedrima plovi izvrsnom rezultatu. Vjerujem da će biti velikih iznenađenja, da će naši politički protivnici bili vrlo iznenađeni", zaključio je glavni tajnik HDZ-a Jandroković.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao kako nije bilo nikakvih namjera rušenja te da zagrebačka organizacija ide u potpunu mobilizaciju prije izbora, jer ima nikad veću povijesna šansu u zadnjih 16 godina ostvariti odličan rezultat.

Ja nikada nisam rekao da inzistiram da budem kandidat za zagrebačkog gradonačelnika. Mjesto gdje će se odrediti kandidat je gradska organizacija u dogovoru sa središnjicom HDZ-a, kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C