Obavijesti

News

Komentari 24

Plenković: Bilo kakvi štrajkovi liječnika nisu potrebni, ali ta odluka je na njihovim tijelima

Plenković: Bilo kakvi štrajkovi liječnika nisu potrebni, ali ta odluka je na njihovim tijelima

Premijer Andrej Plenković jučer je sudjelovao na saborskom aktualcu nakon pauze za uskrsne blagdane. Zastupnici su njega i ministre rešetali pitanjima, a Plenković se, po običaju, obrušio na oporbu

VIDEO

Na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak, između ostaloga, su i Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Prijedlog zaključka o prihvaćanju Bečke deklaracije o unaprjeđenju suradnje u suzbijanju antisemitizma i poticanju prijavljivanja antisemitskih incidenata.

Premijer Andrej Plenković jučer je sudjelovao na saborskom aktualcu nakon pauze za uskrsne blagdane. Zastupnici su njega i ministre rešetali pitanjima. Premijer, po običaju, na većinu pitanja nije odgovarao konkretno već ih je koristio za omalovažavanje oporbenih zastupnika, a posebno se obrušio na zastupnicu Daliju Orešković.

PRATITE UŽIVO:

Na početku sjednice obratio se premijer Plenković.

- Najprije da se osvrnem da smo lijepo proslavili Uskrs. Bili smo na misi koju je držao kardinal Bozanić i zaista važne poruke kršćanske solidarnosti. Kazao sam nakon mise da je to najvažnija poruka u krizi. Želim čestitai i Uskrs vjernicima koji slave po julijanskom kalendaru - rekao je u u vodu Plenković.

- Jučer smo imali i akutalac u Saboru. Mislim da smo kvalitetno odgovorili na pitanja i mislim da smo dobro predstavili naše strateške ciljeve koje smo ostvarili i one koje ćemo tek ostvariti - rekao je Plenković.

Od važnijih tema izdvojio je susret s predstavnicima s liječničkim udrugama. 

- Na otvoren i konstruktiva način smo dogovorili korake koje ćemo poduzimati, mislim da imamo čvrsto razumijevanje da ćemo u okvirima mogućnosti koje imamo napraviti daljnje iskorake. Bilo kakvi štrajkov liječnika nisu potrebni, no to je na njihovim sindikatima. Konstruktivno ozračje na sastanku je bilo sasvim jasno - kazao je.

- Mislimo da je odličan projekt gradnja kampa reprezentacije u Velikoj Gorici. To je sjajna lokacija i dati će jednu novu dimenziju suradnji s HNS-om i siguran sam da će taj kamp iznjedriti nove sjajne nogometaše - rekao je Plenković.

- Osvrnuo bih se još i na revidirane prognoze raste. Otkad smo ušli u europodručje i Schengen. Svjetska banka je rekla u siječnju 0,8 posto, ali u travnju kazala 1,3 posto. Sve skupa znači da su prognoze optimističnije od naših prognoza i vjerujemo da će euro i Schengen utjecati na gospodarski rast i da će on biti bolji od očekivanog. Pritom želim spomenuti da smo prema Eurostatu doesgli 73 posto prosjeka razvijenosti EU. Što znači da Hrvatska snažno ide naprijed - rekao je Plenković.

- Podaci o turizmu upućuju da će ova sezona biti bolja i od rekordne 2019. godine - dodao je Plenković.

- Osuđujem palež auta sutkinje u Osijeku. Mi uvijek osudimo svaki ovakav čin, osobito ako ima veze s napadom na pravosuđe. Policija je utvrdila i uhitila osobu koja je zapalila automobil i pozdravljam brzu reakciju policije - rekao je Plenković.

- Vlada poštuje neovisnost i samostalnost pravosudnih tijela i vodimo računa da se ne narušava dignitet pravosuđa i mi redovito upozoravamo i osuđujemo kritiziranje pravosuđa koje redovit dolazi od predsjednika Republike, pa pozivam predsjednika Vrhovnog suda da se u svojim kritikama osvrne i na one koji zaista vrijeđaju pravosuđe, a to sigurno nije Vlada. Ministar pravosuđa bio je jasan, a ja sam se u ime cijele Vlade jasno očitovao o tome u utorak - rekao je Plenković.

- Još ću se osvrnuti i na eksperimentalni program cjelodnevne škole. Ministar Fuchs je obavio javno savjetovanje. Projekt je dobar i ima za cilj da digne kvalitetu obrazovanja i da budu konkurentniji na domaćem i stranom tržištu rada - rekao je Plenković.

Uskoro opširnije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije