Obavijesti

News

Komentari 59

Uspon i pad Siniše Svilana: Zavodnik kojeg su svi voljeli

Uspon i pad Siniše Svilana: Zavodnik kojeg su svi voljeli
1

Počeo je kao mehaničar u škveru u Trogiru i istodobno radio kao konobar. Skupljao je novac da napravi nešto od života. Čim mu se pružila prilika, to je i napravio

VIDEO

Svjedočenje zaštićenog svjedoka pod imenom Krešo najavljeno za 18. rujna, koje će biti zatvoreno za javnost, moglo bi biti ključno u postupku što se protiv Siniše Svilana vodi na Županijskom sudu u Zagrebu. Bivšeg direktora programa Nove TV terete da je primao mito u gospodarskom poslovanju. Tužiteljstvo tvrdi da je od direktora produkcijske kuće Core Medije Vladimira Šelebaja Selliera, od 2004. do 2007. na ruke primio ukupno 262.000 eura mita. Novac je dobio, tvrdi se u optužnici, kao nagradu za prikazivanje Core Medijinih emisija “1 na 1”, “U sridu”, “Istraga” i “Interijeri”. 

Prikazivanje svake emisije iz pojedinog projekta stajalo je Šelebaja Selliera tisuću eura. Svilan je novac dobivao što od Šelebaja, što od posrednika, među kojima je bio i Šelebajev partner u Core Mediji, estradni menadžer Edvin Softić koji je priznao da je Svilanu nosio kuvertu s novcem. Svilanova odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića ovo svjedočanstvo ne brine previše. Nakon zadnjeg ročišta novinarima je izjavio: “Čuli smo na raspravi da su poslove sklapali predsjednici uprava, a ne Svilan te da nema štete za tvrtku”.

Svilan uporno tvrdi da apsolutno nije kriv i pokušava u sudnici izgledati smireno, no da je itekako nervozan i da strepi za ishod postupka očito je iz njegovih gesti. Tijekom suđenja lomi prste, gricka nokte i povremeno se češka. Na dosadašnje tri rasprave u sudnici su kao javnost sjedile i dvije djevojke, što je doista rijetkost.

Dosad je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu ispitala šest od predviđenih 30 svjedoka. Svjedočili su Denis Latin, Edvin Softić, Iva Gačić, Ivana Ivančić, Branko Čakarmiš te Dražen Mavrić. U nastavku će svjedočiti i Šelebaj, Hloverka Novak Srzić, Miljenko Manjkas, Andrej Rora, Nada Mirković...

No pokažu li se navodi iz optužnice točni, Svilanu prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora, a morat će vratiti i 262.000 eura. Bio bi to težak i neugodan udarac standardu u kojem je uživao posljednjih godina iako je, ubrzo nakon neslavnog odlaska s Nove TV, dobio ponudu vlasnika TV Pinka, srpskog tajkuna Željka Mitrovića da bude programski direktor za cijelu regiju.

To ne čudi one koji ga bolje poznaju jer Svilan je u petnaestak godina provedenih na televiziji prikupio mnogo korisnog iskustva. U karijeri se, prvih desetak godina oslanjao najviše na Denisa Latina, ne propustivši nikada priliku da javno istakne Latinovo mentorstvo, superiornost, veličinu i genij. Nije Svilanu taština nikada bila na prvom mjestu, i to svakako treba navesti kao razloge njegova uspjeha. Njega je oduvijek više zanimalo nešto drugo. Novac. 

>>> Cijeli tekst pročitajte u 24sataExpressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...