Obavijesti

News

Komentari 8

Uzeli joj 50.000 kn: 'Cvjećari' je vezali i prijetili joj pištoljem

Trojica maskiranih napadača su u srijedu oko 11 sati u centru Zagreba upali u stan ženi (72)  i ukrali joj nakit, novac i drugo te je oštetili za 50.000 kuna

VIDEO

Cvjećar je, molim vas otvorite vrata, predstavio se u srijedu jedan od trojice prevaranata ženi (72) u zagrebačkoj Novoj Vesi. Kad je otvorila vrata, muškarci s čarapama na glavama zaprijetili su joj pištoljem i vezali je za stolac.

Prijetili su joj da će je mučiti ako im ne da sav novac i nakit koji ima. Žena im se nije mogla oduprijeti te su joj uzeli oko 50.000 kuna vrijedan nakit, novac i mobitel. Nakon što su pobjegli, iako je bila u šoku, uspjela se nekako odvezati i pozvati policiju.

Ovo je samo jedan od primjera brojnih i sve češćih prijevara kojima su građani izloženi u posljednje vrijeme.

- Zadnjih mjesec dana evidentirali smo svaki dan po jedan slučaj prevare. Prevaranti djeluju u skupinama od dvoje ili troje. Prvo se lažno predstave, a onda traže na uvid novčanice pod izlikom da je došlo do promjene zakonskih propisa i da ih moraju zamijeniti - rekao je Velimir Tišma, voditelj službe prevencije PUZ-a. Dodao je da su najčešća meta prevaranata starije osobe koje žive same.

Često prevaranti ‘prodaju’ medicinska pomagala i masažere. Prošli tjedan policija je privela dvije djevojke (21, 29) za koje se sumnja da su se lažno predstavile kao medicinske djelatnice te iz stana žene (51) ukrale 2800 kn. Prevaranti se predstavljaju i kao zaposlenici elektre, telekomunikacijskih operatera, bankari i lažni policajci.

Policija građanima savjetuje da obrate pozornost i ne nasjedaju na slične prijevare. Trebaju biti sumnjičavi i obavezno provjeriti njihove identifikacije ako se predstavljaju kao djelatnici ustanova.

 

Zagreb: Maskirani lopovi glumili cvjećare, prevarili i opljačkali ženu (72) Velimir Tišma iz zagrebačke policije savjetuje kako prepoznati prevarante: Budite uvijek sumnjičavi oko nepoznatih koji vam kucaju na vrata! Reporter: Bogdan Blotnej

Posted by 24sata Video on Thursday, October 20, 2016
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.