Obavijesti

News

Komentari 51

Treba li na ovo komentar? Ne.

Treba li na ovo komentar? Ne.
4

Netko je na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje nacrtao ustaške znakove na radovima izložbe 'Tolerancija' u zagrebačkom Botaničkom vrtu

VIDEO

Plakati koji su dio izložbe 'Tolerancija' postavljeni su u ponedjeljak u zagrebačkom Botaničkom vrtu, a u srijedu ujutro osvanuli su prešarani plavim sprejem. Nepoznati vandal je po plakatu koji prikazuje riječ 'tolerancija' iscrtao 'uhato U', po plakatu sa šarenim balonima je napisao kraticu NDH, a po dva plakata koji se bave tematikom ubijanja zbog mržnje napisao je 'smrt srbozločincima'. 

 - Devastacija je uočena danas ujutro, kolege is Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn vidjeli su ujutro, a ja oko 10 sati. Počinitelj ili počinitelji svoje nedjelo očito su obavili tijekom noći, jer su plakati jučer navečer bili netaknuti - objašnjava dr.sc. Vanja Stamenković, voditelj vrta i dodaje da su incident prijavili policiji.

 - Ovakva kulturna, misaona i općeljudska impotencija je za svaku osudu i žalost, ali nije prvi puta da se desila u centru našeg glavnog grada. Ne bih tome pridodao neko više značenje, jednostavno neki bedasti klinac grafiter s previše slobodnog vremena. Policiji smo naravno prijavili incident, jer se ipak radi o govoru mržnje i uništavanju vlasništva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz PU Zagrebačke odgovaraju da su dobili prijavu te da su izvidi u tijeku, a hoće li se počinitelja teretiti i za uništavanje privatnog vlasništva i za govor mržnje, znat će se nakon obavljenog očevida. 

Izložba 'Tolerancija' je putujuća izložba plakata koncepcije Mirka Ilića, a koju po drugi put u Zagrebu s Mirkom Ilićem organizira Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, sada u suradnji s Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu i kreativnom platformom Organizam. 

 - Danas, u vrijeme pandemije virusa COVID-19, izložba Tolerancije na ogradi Botaničkog vrta PMF-a u Zagrebu, uz obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije, poziva prolaznike na pažnju prema svojim sugrađanima, promišljanje o "životnim ogradama" i o značaju prirode u našoj svakodnevici. Od 2017. do danas različite inačice izložbe Tolerancija vidjelo je preko 150 000 ljudi u 29 zemalja, a broj plakata se povećava svakom izložbom te danas broji preko 160 plakata - stoji u opisu projekta. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u