Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Ustavni referendum u Egiptu će biti u "sljedeća 2 mjeseca"

Osnovali su Ustavno vijeće koje će u sljedećih 10 dana završiti amandmane za izmjenu ustava. Kažu kako je potrebno 'preurediti' nekoliko članaka u ustavu Egipta

AFP/PXL
Foto: AFP/PXL
0 komentara

Članovi Vojnog vijeća u Egiptu izvijestili su u ponedjeljak kako će se referendum u zemlji provesti u sljedeća dva mjeseca. Osnovali su Ustavno vijeće koje će u sljedećih 10 dana završiti amandmane za izmjenu ustava, koje u sljedeća dva mjeseca moraju odobriti. Sky piše kako vojska navodno ne želi potpuno preuzeti vlast u Egiptu, ali žele zaštititi nacionalni interes u zemlji. Nema još detalja o promjeni ustava, a poznato je samo kako je potrebno 'preurediti' nekoliko članaka u ustavu. Prosvjednici navodno nisu zadovoljni mjerama koje je vojska poduzela nakon što su preuzeli vlast. 

Egipat zatražio od Frencuske i V. Britanije zamrzavanje imovine

Egipat je od Francuske zatražio zamrzavanje imovine bivših visokih dužnosnika, izvijestio je glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova, Bernard Valero. Nisu zatražili zamrzavanje imovine Hosnija Mubaraka. Osim Francuske, za zamrzavanje imovine dužnosnika je i Velika Britanija dobila zahtjev. Premijer Luksemburga je izvijestio kako bi Europska Unija trebala zamrznuti imovinu Hosnija Mubaraka, piše Canadian Press.

Fidel Castro pozdravio prosvjede u Egiptu

Fidel Castro, bivši predsjednik Kube, u ponedjeljak je pozdravio prosvjede u Egiptu te je ocijenio kako je ta vlast u Egiptu bila glavni saveznik SAD-a među arapskim državama. Optužio je Washington kako je 'progledao kroz prste' Mubaraku dok je pljačkao svoj narod. Ističe kako podržava hrabru borbu građana za politička prava i socijalnu pravdu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message