Obavijesti

News

Komentari 462

Utrka za većinom. DP-ovac: 'Još nismo odlučili s kime ćemo ići'. Oglasio se šef Ustavnog suda!

Utrka za većinom. DP-ovac: 'Još nismo odlučili s kime ćemo ići'. Oglasio se šef Ustavnog suda!

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
NEPRAVILNOSTI NA BIRALIŠTIMA

Izbori će se zbog nepravilnost u nedjelju održati u dvije općine, a onda kreće rok od 20 dana...

Izbori se održavaju i ove nedjelje na dva biračka mjesta na kojima je pronađeno više glasačkih listića nego ih je trebalo biti, kako je ranije izvijestilo Državno izborno povjerenstvo (DIP) navodeći pritom da su izbori u cjelini održani regularno i vrlo mirno.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

KVAKA ČLANKA 89.

Evo oko čega se spore eksperti za Ustav

Ustavni sud se, u odluci da Zoran Milanović ne može biti mandatar čak i ako podnese ostavku na mjesto predsjednika, pozvao na članak 89. Ustava RH koji kaže: "Kad se utvrdi da sudionici u izborima postupaju protivno Ustavu ili zakonu, Ustavni sud će o tome obavijestiti javnost putem sredstava javnog priopćavanja, po potrebi upozoriti nadležna tijela, a u slučaju povrede koja je utjecala ili je mogla biti od utjecaja na rezultat izbora, poništit će sve ili pojedine izborne radnje i odluke, koje su prethodile takvoj povredi".

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

POLITIKA POVUCI-POTEGNI

Kako mogu do 76 ruku? Zaigraj 'Mandataru, ne ljuti se!' Pomozi Zokiju i Plenkiju da slože većinu

Moguća je koalicija HDZ-DP, ali neće Kolakušić. Ako dođu manjine, onda DP ide van. SDP bi s Mostom, ali neće Suverenisti ako ide Možemo. Tko će to riješiti? Oni neće tako skoro pa im pomozite vi...

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

 

21:41

Oglasio se Šeparović o izjavama prije i poslije izbora: 'Ovo sam točno rekao 18. ožujka...'

Sve sam rekao i 18. ožujka i jučer. Točno je da sam 18. ožujka rekao da ako nakon izbora podnese ostavku može biti mandatar, ali pogledajte pažljivo, uz dodatak, rekao je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović za Al Jazeeru Balkans opravdavajući odluku Suda prema kojoj Zoran Milanović me smije biti ni premijer ni mandatar.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

20:27

Zurovec: Nismo vodili konkretne pregovore, ali bliže sam SDP-u 

Gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec, koji je na listi Fokusa dobio saborski mandat ranije danas komentirao je za RTL Danas postizborne koalicije. Otkrio je kako još uvijek s nikim nije vodio konkretne pregovore, ali da su mu za sada najbliži iz SDP-a.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

Komentari 462