Obavijesti

News

Komentari 0

Ustavni sud suspendirao je formiranje nove vlade Kosova

Ustavni sud suspendirao je formiranje nove vlade Kosova
1

Predsjednik Thaci se zbog širenja epidemije koronavirusa zauzeo za proglašavanje izvanredne situacije kako bi mogao izvršavati posebne ovlasti

VIDEO

Kosovski Ustavni sud suspendirao je predsjedničku uredbu čiji je cilj formirati vladu koja će zamijeniti onu premijera Albina Kurtija, kojoj je izglasano nepovjerenje potkraj ožujka.

Predsjednik Hashim Thaci, Kurtijev suparnik,  prošli je četvrtak predsjedničkom uredbom povjerio zadaću bivšem potpredsjedniku vlade Avdullahu Hotiju da formira zamjensku vladu nacionalnog jedinstva.

Međutim, ustavni suci su na Kurtijev zahtjev suspendirali postupak do kraja mjeseca, izvijestio je u subotu list Koha Ditore.

Kosovo je već nekoliko tjedana u političkoj krizi, pogoršanoj pandemijom koronavirusa, što je dovelo do gorkog suparništva između predsjednika i premijera.

Predsjednik Thaci se zbog širenja epidemije koronavirusa zauzeo za proglašavanje izvanredne situacije kako bi mogao izvršavati posebne ovlasti.

Kad se Kurti usprotivio tom zahtjevu, konzervativna stranka DSK napustila je vladinu koaliciju pod pritiskom američkih diplomata. Vlada je nakon toga pala.

Suci će sada odlučivati ​​o Kurtijevom osporavanju ustavne osnove Thacijevih pokušaja da formira vladu na osnovi toga što je predsjednik zaobišao njegovu stranku, najveću u parlamentu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.