Obavijesti

News

Komentari 5

'Utrka je bila spektakularna, doživljaj je zaista nezaboravan'

'Utrka je bila spektakularna, doživljaj je zaista nezaboravan'
1

Humanitarna utrka, čiji je organizator 24sata u suradnji s MZLZ, startala je 29. rujna 24 minute nakon ponoći,a prikupljeno je 150.000 kuna. Ne bi bila uspješna bez sponzora, partnera i prijatelja kojima zahvaljujemo

VIDEO

Na spektakularan način, u rano jutro, u nedjelju, 29. rujna, na pisti zagrebačke Zračne luke “Franjo Tuđman”, završila je humanitarna utrka 00:24 RUN. Gotovo 1200 trkača trčalo je s jednim ciljem - kako bi pomogli mališanima koji se bore s najopakijim bolestima. Naime, sva sredstva od kotizacija i uplaćenih na humanitarni račun, ukupno 150.000 kuna, organizator utrke 24sata u suradnji s MZLZ, donirao je Zakladi - dječja onkologija Rebro, za izgradnju novog pedijatrijskog odjela hematologije i onkologije. Novi odjel trebao bi biti preseljen iz prizemlja na četvrti kat, prostirat će se na 2000 četvornih metara i imati najsuvremeniju opremu.

VIDEO

- Gradnju novog odjela počeli smo kako bismo poboljšali uvjete liječenja i kako bi svako dijete koje boluje od malignih bolesti ovdje imalo ljepši i manje bolan boravak. Ako ovo uspijemo ostvariti, to će biti najkvalitetniji odjel za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju južno od Alpa. Nikog nećemo morati slati izvan zemlje na liječenje, ovdje na Rebru moći ćemo sve odrađivati. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj utrci - rekao je prof. dr. sc. Ernest Bilić, pročelnik Zavoda za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju KBC-a Zagreb.

Prvi put u Hrvatskoj utrka se trčala na aerodromskoj pisti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ponosni smo što smo bili dio ovog humanitarnog projekta i domaćini ovakve spektakularne utrke - kaže Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Trkače je svaki korak na toj trasi od pet kilometara pratio helikopter MUP-a iz zraka, dok su ih na zemlji okružili borbeni avioni MiG-21, Pilatus PC-9M, helikopter Mi-171Sh i OH-58D Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Na pisti su bili i piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su trkačima pokazivali veličanstvene vojne letjelice, a kasnije zajedno s njima i istrčali utrku. A pet kilometara nije bio problem ni direktoru Glavnog stožera Oružanih snaga RH, viceadmiralu Robertu Hranju.

- Mi smo se uključili kao svojevrsni domaćini i bila je baš predivna večer. Trka je sama po sebi izazovna, a prije svega je bila spektakularna - istaknuo je viceadmiral Hranj. 

Utrka je počela grandioznim vatrometom, a završila Vodenim pozdravom i feštom uz brojne izvođače. Svaki trkač dobio je unikatnu medalju, a šestero najbržih u muškoj i ženskoj konkurenciji i unikatni pehar. Ali i vrijedne nagrade. 

- Iz ideje o utrci na pisti aerodroma izrodila se jedna velika humanitarna akcija, kojoj se rado priključila i Međunarodna zračna luka Zagreb, i to se pretvorilo u golemi spektakl u kojem smo spojili sport, rekreaciju, zdrav život, avijaciju i humanost - rekao je Boris Trupčević, direktor Styrije za Hrvatsku. 

A pokretač projekta 00:24 RUN je Igor Alborghetti, koji najavljuje utrku i iduće godine. 
- Sve je počelo prije malo više od dva mjeseca na malom A4 papiru s kratkim crticama. Puno ljudi je jako puno radilo i trudilo se kako bismo to realizirali. Dva i pol mjeseca je kratko za ovakav projekt, ali kad radiš u takvom okruženju u kojem te svi podržavaju, pokazalo se i da nije nemoguće. 150.000 kuna je početak, sljedeće godine ćemo skupiti puno više. Nadam se da će to ubrzati završetak odjela dječje onkologije - istaknuo je.

Dakako, sve ovo ne bilo uspješno bez naših sponzora, partnera i prijatelja kojima zahvaljujemo. A to su Konzum, INA, HEP, A1, Kala, Slatinska banka, Hrvatska lutrija, tiskara IT- graf, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, MUP, Adriatic osiguranje, Croatia Airlines te Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba. 

U Zračnoj luci Franjo Tuđman održana humanitarna noćna utrka 00:24

- Sretan sam što sam bio dio ovoga i što sa svojim kolegama u ime Hrvatske lutrije zajedno potičemo društvenu  odgovornost - poručuje Krešimir Hrastinski iz Hrvatske lutrije, koji se na pisti priključio i kao trkač.

Iz HEP-a su također ponosni što su pomogli u prikupljanju sredstava za malene onkološke pacijente kojima je potrebna bolja medicinska skrb.

- HEP kao društveno odgovorna tvrtka uvijek se uključuje u humanitarne projekte kao što je ovaj. Tako smo već i prije donirali sredstva za onkologiju, a također smo se onda vrlo rado uključili i u projekt 24sata - kaže Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a.

U Zračnoj luci Franjo Tuđman održana humanitarna noćna utrka 00:24

Glavni urednik 24sata, Goran Gavranović, nada se da će se utrka trčati i u drugim gradovima, ne samo u Zagrebu.

- Hvala svim trkačima koji su iz cijele Hrvatske došli na utrku i svima koji su uplaćivali novac Nadamo se ne samo da će se nastaviti iduće godine, nego da će 00:24 RUN postati tradicionalna utrka te da će se trčati i na svim aerodromima u Hrvatskoj - istaknuo je Gavranović. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!