News

Komentari 148

Utučeni Macola o bratu: Čuo sam da je ubojstvo naručeno

Utučeni Macola o bratu: Čuo sam da je ubojstvo naručeno

Frane Orešković, brat ugostitelja Željka Oreškovića-Macole, se nije uspio snaći kad je ubojica izvukao pištolj i uperio mu ga u glavu. Nije uspio ni povikati kad je ubojica ispalio metak

Slušam glazbu i pijem borovu rakiju, napisao je sat vremena prije smrti Frane Orešković (53) svojem prijatelju. Malo poslije ubijen je na cesti u Lopudskoj ulici na zagrebačkom Trnju.

Orešković, inače brat poznatog ličkog ugostitelja Željka Oreškovića - Macole, navodno se trebao susresti s muškarcem kojem je bio jamac za kredit. Njegov prijatelj, koji je želio ostati anoniman, kaže da je Oreškoviću navodno banka sjela na račun jer “prijatelj” nije plaćao rate. Drugima je pak rekao da u Zagreb ide u posjet sinu koji ondje studira. Policija tek treba utvrditi s kim se susreo u Lopudskoj.

Prema neslužbenim informacijama, Orešković se nije uspio snaći kad je ubojica izvukao pištolj i uperio mu ga u glavu. Nije uspio ni povikati kad je ubojica ispalio metak. Navodno mu je napravio veliku ranu na licu te je Frane bio neprepoznatljiv. Ubojica je preskočio ogradu kuće i otrčao na sjever prema Ulici grada Vukovara.

- Oko 21 sat čuo sam nekakav prigušeni prasak. Mislio sam da je netko bacio dječju petardu. Sin je istrčao iz kuće i vidio čovjeka na tlu. Htio mu je pružiti prvu pomoć, no on je već bio mrtav - rekao je jedan od stanovnika Lopudske.

Kraj tijela su tada već stajale dvije djevojke koje su prve došle. Vidjele su da krvari iz glave. Brzo su stigli policija i Hitna. Frane je pao na trbuh, ispod kojeg su mu bile ruke. Policija pištolj kojim je ubijen još nije pronašla.

- Stvarno ne znam što se dogodilo, neki pričaju da se radi o naručenom ubojstvu, a neki da je imao dogovoren susret s muškarcem koji mu je trebao vratiti posuđeni novac. Nisam ni znao da brat ide u Zagreb. Nadam se da će se saznati istina - kaže utučeni brat Željko. Dodao je da je iza sebe ostavio suprugu i sina te da je bio umirovljeni branitelj.

- Frane je bio prijatelj kakvog samo možeš poželjeti. Uvijek spreman pomoći, posuditi novac. Bio je ljudina dobre volje. Zadnja dva mjeseca nije ni kap alkohola popio nakon tučnjave u restoranu u Ziru - kažu prijatelji.

Pogreb je u subotu u Ličkom Lešću u 16 sati.

Najčitaniji članci