Obavijesti

News

Komentari 148

Utučeni Macola o bratu: Čuo sam da je ubojstvo naručeno

Utučeni Macola o bratu: Čuo sam da je ubojstvo naručeno
2

Frane Orešković, brat ugostitelja Željka Oreškovića-Macole, se nije uspio snaći kad je ubojica izvukao pištolj i uperio mu ga u glavu. Nije uspio ni povikati kad je ubojica ispalio metak

VIDEO

Slušam glazbu i pijem borovu rakiju, napisao je sat vremena prije smrti Frane Orešković (53) svojem prijatelju. Malo poslije ubijen je na cesti u Lopudskoj ulici na zagrebačkom Trnju.

Orešković, inače brat poznatog ličkog ugostitelja Željka Oreškovića - Macole, navodno se trebao susresti s muškarcem kojem je bio jamac za kredit. Njegov prijatelj, koji je želio ostati anoniman, kaže da je Oreškoviću navodno banka sjela na račun jer “prijatelj” nije plaćao rate. Drugima je pak rekao da u Zagreb ide u posjet sinu koji ondje studira. Policija tek treba utvrditi s kim se susreo u Lopudskoj.

Prema neslužbenim informacijama, Orešković se nije uspio snaći kad je ubojica izvukao pištolj i uperio mu ga u glavu. Nije uspio ni povikati kad je ubojica ispalio metak. Navodno mu je napravio veliku ranu na licu te je Frane bio neprepoznatljiv. Ubojica je preskočio ogradu kuće i otrčao na sjever prema Ulici grada Vukovara.

- Oko 21 sat čuo sam nekakav prigušeni prasak. Mislio sam da je netko bacio dječju petardu. Sin je istrčao iz kuće i vidio čovjeka na tlu. Htio mu je pružiti prvu pomoć, no on je već bio mrtav - rekao je jedan od stanovnika Lopudske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kraj tijela su tada već stajale dvije djevojke koje su prve došle. Vidjele su da krvari iz glave. Brzo su stigli policija i Hitna. Frane je pao na trbuh, ispod kojeg su mu bile ruke. Policija pištolj kojim je ubijen još nije pronašla.

- Stvarno ne znam što se dogodilo, neki pričaju da se radi o naručenom ubojstvu, a neki da je imao dogovoren susret s muškarcem koji mu je trebao vratiti posuđeni novac. Nisam ni znao da brat ide u Zagreb. Nadam se da će se saznati istina - kaže utučeni brat Željko. Dodao je da je iza sebe ostavio suprugu i sina te da je bio umirovljeni branitelj.

- Frane je bio prijatelj kakvog samo možeš poželjeti. Uvijek spreman pomoći, posuditi novac. Bio je ljudina dobre volje. Zadnja dva mjeseca nije ni kap alkohola popio nakon tučnjave u restoranu u Ziru - kažu prijatelji.

Pogreb je u subotu u Ličkom Lešću u 16 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović