News

Komentari 168

'Uvijek smo spremni zamijeniti igrača koji ne daje rezultate'

'Uvijek smo spremni zamijeniti igrača koji ne daje rezultate'

Glasalo je nešto više od 90.000 članova stranke. Odluka o biranju predsjednika po principu '1 član - 1 glas' bila je apsolutno ispravna, bez obzira što je bio jedan kandidat, kaže Rimac

Saborska zastupnica HDZ-a Josipa Rimac izrazila je u nedjelju navečer zadovoljstvo izbornim rezultatima i izlaskom članova stranke na birališta na izborima za predsjednika HDZ-a istaknuvši kako je odluka da se predsjednik stranke bira po načelu jedan član - jedan glas bila apsolutno ispravna.

- Zadovoljni smo jer je danas nešto više od 90.000 članova stranke izašlo na birališta, što je oko 45 posto članstva. Pokazalo se da je odluka predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i stranačkog Predsjedništva o biranju predsjednika po principu jedan član - jedan glas, bila apsolutno ispravna, bez obzira što je bio jedan kandidat. Članovi stranke su htjeli iskoristiti svoje biračko pravo i to su danas potvrdili - kazala je Rimac novinarima u Središnjici HDZ-a upitana je li zadovoljna podacima o izlaznosti na birališta.

'Uvijek smo spremni zamijeniti igrača koji ne daje rezultat'

Upitana vjeruje li u rekonstrukciju Vlade nakon Sabora stranke, 28. svibnja, odgovorila je kako, ako bude potrebno, to neće biti iza Sabora stranke već u onom trenutku kada osjete da reforme ne idu onom brzinom kojom očekuju predsjednik i vodstvo stranke.

- Uvijek smo spremni zamijeniti 'igrača' koji ne daje najbolji rezultat, a to ne znači i da hoćemo - poručila je. Rimac je kazala i da sada očekuje da što prije izađu zakoni koje pripremaju resorni ministri koji ne bi trebali biti marketinški, već dugoročni, kako bi se pokrenulo gospodarstvo i zemlja. Ako se to ne osjeti u idućih nekoliko mjeseci, istaknula je, doći će do određenih promjena.

Nije željela odgovoriti na upit hoće li Most zamijeniti HNS-om.

- Ne bih željela govoriti o takvim kombinacijama niti o skupinama naših koalicijskih partnera. Treba sagledati pojedinca, resor kojim upravlja i koja je težina tog resora - kazala je Rimac.

Putica: Članstvo nije raposloženo za promjene na vrhu

Izlaskom na izbore zadovoljna je i saborska zastupnica Sanja Putica  rekavši kako to pokazuje da članstvo nije bilo raspoloženo za promjene na vrhu stranke, s obzirom na niz od pet izbornih pobjeda na čelu s predsjednikom Karamarkom.

Saborski zastupnik i predsjednik mladeži HDZ-a Josip Bilaver najavio je da će se u budućnost HDZ više posvetiti radu za boljitak svih građana, posebice zaustavljanju iseljavanja mladih i povratku onih koji su napustili zemlju te zaustavljanju rasta javnog duga i povećanju gospodarskih aktivnosti.

Jelić: Očekuje se da će Karamarko dobiti 91.500 glasova

Potpredsjednik HDZ-a i voditelj izbornog stožera Damir Jelić rekao je kako se, na temelju tri četvrtine obrađenih podataka izbora za predsjednika HDZ-a, očekuje da je Tomislav Karamarko za novi mandat na čelu stranke dobio 91.500 glasova.

Najčitaniji članci