Obavijesti

News

Komentari 33

Uz gablec dobio 'škarnicl' pun novca, vratio ga prodavačici

Uz gablec dobio 'škarnicl' pun novca, vratio ga prodavačici
1

Ljubazna prodavačica policajcu Goranu Uremoviću (40) gablec je spremila u vrećicu. Krenuo je složiti sendvič, a iz vrećice su počele ispadati novčanice...

VIDEO

Policijski tehničar Goran Uremović (40) kaže da je najsretniji kada u svom poslu napravi nešto zbog čega ljudima vidi iskreni sjaj u očima. Krajem ožujka, 15-ak minuta prije početka radnog vremena u Policijskoj upravi zagrebačkoj, otišao je po gablec u Petrinjskoj ulici. Ljubazna prodavačica u Dioni, unatoč tome što je već bio kraj radnog vremena, mu je odrezala kruh i salamu. Sve mu je spremila u papirnatu vrećicu, a slučajno je dobio i 'bonus'.

- Autom sam otišao na Markov trg jer sam radio na prosvjedima. Krenuo sam si složiti sendvič i počele su ispadati novčanice od sto i dvjesto kuna. Šokirao sam se - govori Uremović. 

Unutra je bilo ukupno 2400 kuna. Goran je odmah znao čiji je novac. Međutim, taj dan kasno se vratio sa terena, a Diona je već bila zatvorena. Brinuo se jer je znao da su uzrujane prodavačice zbog nestanka utrška sigurno probdjele noć.

- Na prvi radni dan došao sam i pitao prodavačicu i voditeljicu trgovine: Je li im se u subotu dogodilo nešto neobično? Žalosno su odgovorile da je te da su već bile na razgovoru sa šefom zbog nestanka novca - govori Uremović. Izvadio je novčanice, a njih dvije oduševljeno su mu zahvalile. Prodavačica mu je čak ponudila 100 kuna za kavu, no Uremović je odbio.

- Nikada ne bih uzeo nečiji novac, a pogotovo jer znam koliko naporno prodavačice rade za svoju plaću  - rekao je Uremović. 

Prije godinu dana našao se u sličnoj situaciji. U lunaparku je pronašao vrijedan mobitel. Odmah je nazvao vlasnika i vratio ga. Voditeljica Dione naknadno je Uremovića pohvalila i njegovom šefu. Uremović bi trebao biti primjer svima, jer je zbog svog poštenja, ljubaznosti i nesebičnosti naš policajac mjeseca. 

>>> Policijska uprava zagrebačka i internetski portal www.24sata.hr biraju policajca mjeseca. Mnogi od njih zaslužili su ovo malo priznanje jer predano rade svoj posao, pošteni su, požrtvovni, riskiraju svoje živote. Neki od njih pomogli su i ljudima koji su bili u nevolji. Za to nisu tražili posebnu naknadu. Jednostavno rade svoj posao. Neki od njih dobit će malu nagradu PUZ-a i 24sata: o njima ćemo jednom na mjesec objaviti priču... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?