Obavijesti

News

Komentari 0

Uz krivotvoritelje diploma u BiH uhićena i dva inspektora

Uz krivotvoritelje diploma u BiH uhićena i dva inspektora
1

Dvojica inspektora Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) uhićena su u srijedu u sklopu akcije usmjerene protiv velikog broja osoba koje su bile uključene u mrežu krivotvornja diploma

VIDEO

Inspektori SIPA-e tek su dio iz velike skupine pod istragom bosanskohercegovačkog pravosuđa u kojoj je osumnjičeno čak 58 osoba, od kojih je još 18 privedeno tijekom dana, uglavnom na području Unsko-sanske županije.

Inspektore koje su privele njihove kolege Tužiteljstvo BiH tereti da su ostalim osobama odavali povjerljive podatke iz istrage koju je godinama vodilo tužiteljstvo Unsko-sanske županije.

Glasnogovornica tog tužiteljstva Irena Marjanović Čavkić kazala je u srijedu kako se istraga vodi još od 2014. godine i u njoj zbog opsežnosti predmeta sudjeluju čak četiri tužitelja.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su da su ishodile izdavanje više tisuća krivotvorenih dokaza o školskoj spremi i to od osnovne škole do fakulteta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tako su stekli višemilijunsku korist, a pribavili su više tisuća nezakonitih diploma. Nelegalno stečenim novcem su kupovali nekretnine kako bi ga legalizirali, pojasnila je Marjanović Čavkić dodajući kako su počinitelji uz sva druga kaznena djela utajili i porez pri kupnji nekretnina u iznosu većem od 100 tisuća eura.

Policija i tužiteljstva nisu objavili identitet uhićenih, no mediji u BiH navode kako je jedan od uhićenih inspektora SIPA-e Božo Purković iz Banje Luke dok su glavni osumnjičeni kao organizatori skupine krivotvoritelja Admir Hadžipašić te Goran Lalović, suvlasnici Centra za obrazovanje odraslih čije je sjedište u Cazinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a