News

Komentari 69

I bjegunac 2 je pod istragom: Za mito sumnjiče i Zorana Mamića!

I bjegunac 2 je pod istragom: Za mito sumnjiče i Zorana Mamića!

Osumnjičen je i drugi bjegunac od hrvatskog pravosuđa, Zdravkov brat Zoran Mamić, bivši trener i sportski direktor Dinama

Zoran Mamić osumnjičen je za podmićivanja sudaca, doznaje portal Telegram. Ta informacija stigla je neposredno nakon što je USKOK uhitio trojicu sudaca, koje je njegov brat Zdravko Mamić optužio da su od njega primili mito.

Pogledajte video: U Osijeku uhitili suce

Mamić tvrdio da im je davao mito

Podsjećamo, u srijedu ujutro uhitili su tri suca koja su radila na predmetu bjegunca Zdravka Mamića i za koje je bivši gazda Dinama tvrdio da im je davao mito. Optužio je da su ga reketarili.

Jednog suca pronašli u stanu prijateljice

Radi se o sucima Darku Krušlinu, Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću.

Pretresli su im stanove, a suca Vekića pronašli su na adresi misteriozne prijateljice.

Sve o akciji u Osijeku pratite ovdje

Uhićen je i poduzetnik Drago Tadić.

Telegram piše da se širi istraga o podmićivanju sudaca te da je osumnjičen i drugi bjegunac od hrvatskog pravosuđa, Zdravkov brat Zoran Mamić, bivši trener i sportski direktor Dinama.

I on se, kao i brat Zdravko, skriva u BiH, a pravomoćno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba.

Tko su uhićeni suci?

Zdravko Mamić je u listopadu prošle godine USKOK-u donio USB stick na kojem je njegova izjava i detalji kako je navodno podmićivao suce.

Zdravko Mamić tvrdi da je preko brata Zorana i poduzetnika Drage Tadića dao sucu Vekiću 100.000 eura, od čega je Kvesić trebao dobiti pola u zamjenu za odbacivanje optužnice u slučaju protiv njega na osječkom sudu.

 

Najčitaniji članci