Obavijesti

News

Komentari 53

Užas kod Splita: Djecu tjerali na kriminal i spolno zlostavljali

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Županijskom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv tri osobe, te su 34-godišnjak i 27-godišnjakinja u pritvoru

VIDEO

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom, 27-godišnjakinjom i 48-godišnjakom, te je utvrđena sumnja da su počinili veći broj kaznenih djela. 

Muškarac (34) sumnjiči se za trgovanje ljudima, omogućavanje trošenja droga i spolna zlouporaba djeteta mlađeg od petnaest godina. Također, 34-godišnjak se sumnjiči da je od 2015. do 2017. godine iskoristio teški položaj četiri maloljetne osobe, doveo ih u položaj ovisnosti, organizirao ih u grupu i iskorištavao ih da čine imovinska kaznena djela.

Također je utvrđena sumnja da je 34-godišnjak većem broju osoba, među kojima je bilo i maloljetnika, omogućavao konzumaciju droga. 

Žena (27) se sumnjiči da je zajedno s naprijed navedenim 34-godišnjakom tijekom 2016. godine u više navrata zlouporabila teški položaj jedne maloljetne osobe, koju su koristili za činjenje imovinskih kaznenih djela zbog čega se i ona sumnjiči za trgovanje ljudima. Nadalje, 27-godišnjakinja je osumnjičena da je tijekom 2016. godine većem broju osoba, među kojima je bilo i maloljetnika, omogućavala konzumaciju droga, te je u studenom i prosincu 2016. preprodavala marihuanu. Zbog navedenog sumnjiči se za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Također je utvrđena sumnja da je počinila i kazneno djelo "Povreda djetetovih prava“, na štetu jednog djeteta.  

Kriminalističkim istraživanjem nad 48-godišnjakom utvrđeno je postojanje sumnje da se bavio preprodajom marihuane, čime je ostvario obilježja kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga prostorija koje je koristio 48-godišnjak, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 100 grama marihuane i digitalna vaga za precizno mjerenje.  

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Županijskom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv tri osobe, te su 34-godišnjak i 27-godišnjakinja predani pritvorskom nadzorniku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu