Obavijesti

News

Komentari 30

Užas u Kolumbiji: Djevojčica u 10. godini rodila zdravu bebu

Užas u Kolumbiji: Djevojčica u 10. godini rodila zdravu bebu

Desetogodišnja djevojojčica rodila je u Kolumbiji, a državne vlasti su izvjestile kako je vjerojatno bila silovana od svoje osme godine.

Ovih dana Kolumbijom se širi bizarna vijest o desetogodišnjoj djevojčici koja je rodila zdravu bebu, prenosi The Mirror.

Kolumbijski guverner Tolime Ricardo Orozco rekao je lokalnim medijima da policija smatra kako je djevojčicu zlostavljao njen očuh ili 23-godišnji radnik u zgradi. Također, sumnja se da je djevojčica trpila seksualno zlostavljanje od svoje osme godine.

Neimenovana desetogodišnjakinja sada se nalazi u bolnici u kolumbijskom gradu Ibagueu, a prema podacima koje prenosi mediji, smatra se da je porijeklom iz općine Prado u Tolimi.

Smatra se da se djevojčica brinula o bebi 26 dana nakon poroda, a istraga je pokazala da je već dugi niz godina bila seksualno maltretirana. 

Glavni osumnjičeni su 43-godišnji očuh i 23-godišnjak koji radi u stambenom objektu u kojem živi djevojčica.

U Kolumbiji je ženama i mladim djevojkama dopušten pobačaj u slučaju da trudnoća predstavlja opasnost za majku, ako je fetus fizički deformiran ili ako je trudnoća rezultat silovanja, pa je vlastima za sada nejasno zašto ovoj djevojčici nije omogućen pristup legalnom pobačaju.

Orozco je tom prilikom pozvao građane da prijave bilo kakva djela seksualnog zlostavljanja.