Obavijesti

News

Komentari 25

Užas u Sloveniji: Živog pacijenta zamijenili s umrlim, obitelj je za to saznala tek nakon sprovoda

Užas u Sloveniji: Živog pacijenta zamijenili s umrlim, obitelj je za to saznala tek nakon sprovoda

Do zamjene je došlo jer oba pacijenta nisu imali identifikacijske narukvice te su se liječnici oslanjali na izjavu bolničara koji je pacijente, očito, pomiješao.

VIDEO

U Općoj bolnici u Celju zamijenili su identitet dvojice pacijenata. Bolnica je, naime, živog pacijenta proglasila mrtvim, a potom i obavijestila njegovu obitelj.

No, drama tu ne staje. Zamjena je otkrivena tek nakon sprovoda. Slovenska policija provjerava sumnju na kazneno djelo zloupotrebe službenog položaja. Oba su pacijenta istim vozilom hitne pomoći stigli iz Doma za starije osobe, javlja N1 Slovenija.

Do zamjene je došlo jer oba pacijenta nisu imali identifikacijske narukvice te su se liječnici oslanjali na izjavu bolničara koji je pacijente, očito, pomiješao. Tako je cijeli slučaj komentirao stručni ravnatelj bolnice Franci Vindišar.

Zamjena u Splitu: 'Ali ovo nije naša žena, ona je crvenokosa!'
Zamjena u Splitu: 'Ali ovo nije naša žena, ona je crvenokosa!'

-Jedan od pacijenata je preminuo u bolnici, ali je pacijent koji je preživio proglašen mrtvim. Pogrešna informacija proslijeđena je rodbini, koja nije došla identificirati pokojnika. Znam samo da je jučer u dom došao štićenik za kojeg smo mislili da je mrtav - objasnio je ravnatelj Doma Robert Potočnik. 

Zbog cijelog je incidenta uprava bolnice ponudila ostavku, koju će vijeće ustanove prihvatiti u ponedjeljak, najavio je predsjednik Upravnog vijeća Andrej Klasinc. Bolnicu u Celju od travnja vodi ravnatelj Aleksander Svetelšek, dok je od veljače Vindišar stručni ravnatelj. Ostavku je dala i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Darja Plank.

Bizarnu je situaciju objavila i jedna korisnica Twittera koja je napisala da su njeni roditelji bili na sprovodu čovjeka koji nije umro: 

 

 

Cijeli je slučaj komentirao i slovenski ministar zdravstva Danijel Bešič Loredan koji smatra da je ostavka u ovakvim slučajevima normalna i nužna. 

- U 21. stoljeću, u doba digitalizacije, to je nešto što je nedopustivo. Netko je jučer pokopao oca, a danas saznaje da mu je otac živ, a drugi saznaju da im je otac mrtav – rekao je ministar.

Slična se situacija nedavno dogodila i kod nas. Gotovo mjesec dana jedna je obitelj bila uvjerena da im se majka i baka oporavlja i da će im se vratiti. No, s druge strane, nećak koji je mislio da je pokopao svoju tetku, odjednom je saznao da je ona ipak živa, a u njenom grobu leži nepoznata žena. U cijeli se slučaj uključila i policija, a tadašnji ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović podnio je ostavku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.