Obavijesti

News

Komentari 4

Uzeli 285.000 kuna od starijih Zagrepčana, podvalili priče da novac treba zaštititi od korone

Uzeli 285.000 kuna od starijih Zagrepčana, podvalili priče da novac treba zaštititi od korone

Uhićena četvorka prevarila je starije Zagrepčane lažno im se predstavljajući kao zaposlenici novčarske ustanove. Od njih su uzeli 285.000 kuna

VIDEO

Zagrebački policajci predali su pritvorskom nadzorniku četvorku osumnjičenu da je u rujnu i studenom nazivala starije građane i od njih, lažno im se predstavljajući kao zaposlenici novčarske ustanove, uzela 285.000 kuna navodeći da je novac krivotvoren ili da ga treba zaštiti od koronavirusa.

Policija je priopćila da je prijavljeni 48-godišnjak, zajedno s još dvije nepoznate osobe, osumnjičen za razbojništvo nad 87-godišnjakinjom te da je, zajedno s 48-godišnjakinjom, 24-godišnjakinjom i 38-godišnjakinjom, osumnjičen za prevare na štetu 87-godišnjaka. Uz to, 48-godišnjakinju i 24-godišnjakinju se sumnjiči da su zajedno s nepoznatim muškarcem prevarili 86-godišnjaka.

Precizirano je da je 48-godišnjak nazvao 15. studenog 87-godišnjakinju, što je dan kasnije učinila i nepoznata ženska osoba, predstavivši joj se kao zaposlenici novčarske institucije koji provjeravaju novac zbog mogućnosti da je nevažeći.

Ne sumnjajući u te tvrdnje 87-godišnjakinja je pripremila novac kojeg su potom 48-godišnjak i jedna zasad nepoznata muška osoba uzeli sa stola u staričinom stanu na Peščenici nakon što su je ugurali u spavaću sobu spriječivši je da izađe.

Policija sumnjiči 48-godišnjaka, njegovu vršnjakinju te 24-godišnjakinju i 38-godišnjakinju da su 17. rujna na identičan način prevarili 87-godišnjaka u njegovom stanu na Peščenici. Prevareni 87-godišnjak je, dodaje policija, predao 38-godišnjakinji novac za kojeg je vjerovao da ga uistinu nosi na provjeru.    

Uz to, postoji sumnja da su 48-godišnjakinja, 24-godišnjakinja i nepoznati muškarac 9. rujna prevarili 86-godišnjaka s Vrbana, uvjerivši ga da su zaposlenici novčarske institucije kojima mora predati novac kako bi provjerili je li novac zaražen koronavirusom. 

HZZO upozorava na pokušaje prevara na području Zagreba

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izvijestio je u četvrtak kako je od medija i građana obaviješten da se ovih dana na području Zagreba ponavljaju pokušaji prevara građana, posebice umirovljenika, kojima se nastoje prodati različiti proizvodi u ime HZZO-a.

"Jedna je osiguranica s područja Zagreba prijavila da joj se osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati 'pojas za kralježnicu'. Prevarant se čak poziva na prava iz zdravstvenog osiguranja", priopćili su iz HZZO-a.

Podsjećaju kako su u više navrata upozoravali građane da ne nasjedaju na pokušaje prevara različitih trgovaca i akvizitera, koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

Također navode da su u proteklih nekoliko godina više puta primali dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda.

Građane koji se nađu u takvoj situaciji, pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji, poručuju iz HZZO-a.

     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21