Obavijesti

News

Komentari 56

Uzgajali 'travu', ali nisu krivi: 'Trebamo imati razumijevanja'

Uzgajali 'travu', ali nisu krivi: 'Trebamo imati razumijevanja'
1

Na Općinskom sudu u Puli izvanbračni par oslobođen je krivnje za uzgoj marihuane. Kad je sutkinja čula ženinu obranu, koja se marihuani okrenula zbog bolesti, zaključila je da je u pitanju beznačajno djelo

VIDEO

Sutkinja Općinskog suda u Puli, Vera Glasnović Gjoni stavila je izvan snage kazneni nalog, a potom i oslobodila krivnje izvanbračne supružnike iz Italije koji su bili optuženi da su uzgajali marihuanu radi daljnje prodaje. Izvanbračni supružnici oslobođeni su jer je u postupku utvrđeno da je riječ o beznačajnom djelu, piše Glas Istre.

Naime, ženu u dobi od 48 godina koja ima hrvatsko i talijansko državljanstvo državno odvjetništvo je teretilo da je zajedno sa godinu dana starijim suprugom, talijanskim državljaninom, od svibnja do sredine srpnja 2017. u unajmljenom stanu u jednom istarskom gradiću uzgajala marihuanu. Teretilo ih se da su nabavili opremu potrebnu za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, odnosno indoor šator, lampu, ventilatore i tekućinu za prihranjivanje biljaka i tako uzgojili devet biljaka konoplje. Kada su "otkriveni" biljke su bile visoke između 14 i 65 centimetara. Ženu se teretilo za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a muškarca da joj je u tome pomagao.

Međutim, u sudskom postupku okrivljena žena iznijela je obranu koju je potkrijepila konkretnom medicinskom dokumentacijom. Ona je naime još od 1996. godine HIV pozitivna i boluje od Hepatitisa C zbog čega je stalno na tabletama i terapijama.

U obrani je navela da je 74-postotni invalid i da je zbog bolesti i lijekova imala problema s bubrezima i jetrom te da stalno trpi jake bolove. Na internetu je pročitala da bi joj, kako bi uklonila navedene tegobe, mogao pomoći maslac od indijske konoplje. Preko interneta je nabavila i svu opremu potrebnu za uzgoj konoplje, a suprug joj je pomogao u spravljanju preparata. Na sudu je kazala da joj je konzumacija maslaca s indijskom konopljom znatno poboljšala zdravstveno stanje te da je to za nju lijek.

- U prvom redu treba imati razumijevanje, pa i neku vrstu sućuti radi bolesti okrivljene i poći od nesporne okolnosti da je čovjek u takvom stanju spreman učiniti sve da bolove ukloni - kazala je sutkinja  Vera Glasnović Gjoni ocijenivši da je u pitanju beznačajno kazneno djelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.