Obavijesti

News

Komentari 33

Plenković ide u rekonstrukciju: Neću govoriti ništa o tome. Nije priša. Nismo pričali o imenima

Plenković ide u rekonstrukciju: Neću govoriti ništa o tome.  Nije priša. Nismo pričali o imenima
4

Danas sam dobio mandat da krenem u promišljanja o tome, dopustite mi da uzmem vrijeme da razmislim o tome. Ja od danas do kad se to dogodi neću govoriti o tome ništa, rekao je Plenković

VIDEO

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a najavio je da se ide u rekonstrukciju Vlade.

PRATITE UŽIVO:

- Čuli smo od domaćina kako se razvija grad Karlovac - rekao je Plenković te dodao da su spremni pomoću razvoju te županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- 14. svibnja obilježit ćemo stoti rođendan Franje Tuđmana. Donijeli smo odluku da se Opći sabor HDZ-a organizira 11. lipnja u dvorani Lisinski, razgovarali smo i o činjenici da imamo nove okolnosti. Sva tijela stranke su meni dala potporu za promišljanje o rekonstrukciji Vlade Republike Hrvatske - kazao je premijer.

Anušić: Ja sigurno neću rušiti nikoga, a najmanje moju Vladu
Anušić: Ja sigurno neću rušiti nikoga, a najmanje moju Vladu

- Današnji sastanci su bili korisni i dobri - dodao je Plenković.

- Danas sam dobio mandat da krenem u promišljanja o tome, dopustite mi da uzmem vrijeme da razmislim o tome. Ja od danas do kad se to dogodi neću govoriti o tome ništa. Kad sve dogovorimo ćemo vas obavijestiti - rekao je.

Govoreći o prijetnjama ministrici Nataši Tramišak, Plenković je rekao da ako postoje prijetnje on smatra da to treba znati.

- Ako je ministrica dobila neku prijetnju, ako je ta prijetnja išla prema mojoj ministrici, ženi na važnoj funkciji, ako se njoj prijeti, onda smatram da je to nešto što bih ja trebao znati. Ona smatra da imamo puno posla i da me ne bi trebala opterećivati - rekao je Plenković o aferi s Tramišak i prijetnjama.

Slučaj Tramišak: Plenković razmišlja o rekonstrukciji vlade?
Slučaj Tramišak: Plenković razmišlja o rekonstrukciji vlade?

- Mi imamo jako dobre odnose, ne moraju se meni ministri ispričavati. Ovo je situacija koju prema svojim kriterijima smatram bitnom temom za koju bi mi bilo draže da sam znao prije, a ne da znam iz medija. O ozbiljnosti prijetnji pitat će je policija - rekao je.

Komentirao je i navode koji su se pojavili da ministar Tomislav Ćorić više ne želi biti dio Vlade.

- Ja nisam čuo tu izjavu da Ćorić ne bi želio više biti u vladi. On je bio jedan od najaktivnijih na sastanku. Ćorić je danas išao na sastanak u Pariz. Njega ćete pitati želi li ostati i dalje. Mi smo danas govorili o cijeni nafte, struje i plina - dodao je Plenković.

- Nema nikakve priše da se danas sve elaborira. Dobro je napraviti određene promjene, osnažiti Vladu s novom energijom - kazao je.

Andrej Plenković se na Twitteru uključio u koncertni maraton i poslao poruku: 'Slava Ukrajini'
Andrej Plenković se na Twitteru uključio u koncertni maraton i poslao poruku: 'Slava Ukrajini'

- Rekonstrukcija je nešto što ću sam napraviti. U kojem opsegu i koliko, to ću ja odlučiti - rekao je.

- Rekonstrukciju Vlade, tu temu, to generiraju mediji. Ja bih vama puno radije tumačio druge stvari, pitanje Hrvata u BiH, što ćemo napraviti oko rasta cijene energenata - rekao je.

- Danas je samo dogovoreno da i HDZ i parlamentarna većina daju meni povjerenje da poduzmem sve ono što moram učiniti - kazao je premijer.

- Mi non stop primamo prijetnje, non stop. To se zbiva često, čovjek je došao pucati. Mi imamo proceduru - rekao je Plenković.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Pogledajte snijeg u Zagorju! A nedavno je bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte snijeg u Zagorju! A nedavno je bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.

Gužve na biralištima, glasali su i Plenković, Milanović, Grbin...; DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

Gužve na biralištima, glasali su i Plenković, Milanović, Grbin...; DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
VIDEO Vrijeme stvara kaos: U Zagorju pada snijeg, vjetar lomi stabla u Zagrebu i u Slavoniji
NAGLA PROMJENA

VIDEO Vrijeme stvara kaos: U Zagorju pada snijeg, vjetar lomi stabla u Zagrebu i u Slavoniji

Zagrebački vatrogasci imali su brojne intervencije zbog vjetra, a vjetar je lomio grane i u Osijeku. Nagli pad temperature u Hrvatskom zagorju je donio snijeg, a u isto vrijeme u 15 sati u Šibeniku je 25 Celzija