Obavijesti

News

Komentari 111

Uznemirujuće snimke: Ženi raznijeli glavu, upucali mladića

Uznemirujuće snimke: Ženi raznijeli glavu, upucali mladića
10

U Ukrajini su u utorak i srijedu eskalirali sukobi između prosvjednika i policije. Ubijeno je 26 ljudi, a ozlijeđeno više od 600. Janukovič za nasilje krivi oporbu

VIDEO

U Ukrajini su u utorak i srijedu eskalirali sukobi između prosvjednika i policije. Ubijeno je 26 ljudi, a ozlijeđeno ih je više od 600. Većina njih je hospitalizirana, a deseci su u teškom stanju.  Na Facebooku i YouTubeu su objavljeni brojni video zapisi na kojima se vide kaos i nasilje. Na nekim videima vidi se i ubojstva civila. 

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič smijenio je glavnog zapovjednika oružanih snaga Volodymyra Zamana. Na njegovo mjesto dolazi Yuriy Ilyin, bivši zapovjednik ukrajinske mornarice. Nije poznat razlog smijene Zamana, javlja BBC.

Prema informacijama Reutersa Europska investicijska banka zaustavila je sve svoje aktivnosti u Ukrajini. Kanada je zatvorila svoje veleposlanstvo u Ukrajini, a britansko je veleposlanstvo objavilo kako je ''privremeno zatvoreno za posjetitelje''.

Ukrajinsko je ministarstvo obrane na svojim web stranicama objavilo da bi se u rješavanje krize u zemlji mogla uključiti i vojska. Iza toga se, kako se čini, krije ranija najava slanja antiterorističke jedinice na prosvjednike. Oporba je dosad u više navrata pozivala vojsku da se ne miješa u ulične sukobe, a pritom su citirali i ukrajinski ustav koji vojsci izričito brani napad na civile.

Ukrajinski šef sigurnosti Aleksandar Yakimenko tvrdi da su ekstremisti u mnogim dijelovima zemlje upali u vojna skladišta i zaplijenili više od 1500 komada oružja i 100 tisuća metaka u posljednja 24 sata, piše RT.

Američki predsjednik Barack Obama zaprijetio je ukrajinskoj vladi da će osjetiti ''posljedice'' ako se nasilje nastavi. Obama je oštro osudio nasilje u Kijevu te dodao kako još uvijek vjeruje da je mirno rješenje moguće. 

Francuski, njemački i poljski ministar vanjskih poslova otputovat će u četvrtak u Kijev i procijeniti stanje prije sastanka u Bruxellesu na kojem će EU odlučiti o mogućem uvođenju sankcija Ukrajini. Vladimir Putin i Angela Merkel složili su se da treba učiniti sve što je moguće kako bi se okončalo nasilje na ulicama Kijeva. Ruski predsjednik i njemačka kancelarka razgovarali su telefonom.

Predsjednik Janukovič za nasilje optužuje vođe opozicije, a Europska unija očekuje da se poduzmu mjere protiv onih koji "rade represiju". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.