Obavijesti

News

Komentari 23

Vapaj iz Bjelovara: Imamo rak, a u gradu nas nema tko liječiti

Vapaj iz Bjelovara: Imamo rak, a u gradu nas nema tko liječiti
2

Pacijenti koji ovise o onkološkom pregledu susreću se s poteškoćama. Da bi se obavile pretrage prije dolaska kod onkologa, potrebna su i tri tjedna hodanja po bolnicama

VIDEO

Molim liječnika onkologa da se smiluje i dođe u bjelovarsku bolnicu. Njemu jednom lakše je doći k nama bolesnicima nego nama odlaziti u 80 kilometara udaljeni Zagreb.

To je jedan od vapaja bjelovarskih bolesnika oboljelih od raka. Žena (64) iz Daruvara prije četiri godine operirala je karcinom. Prošlog mjeseca trebala je doći na kontrolu u onkološku ambulantu u Bjelovaru, no rekli su joj da nema liječnika.

- Svaki odlazak u Zagreb i višesatno čekanje na pregled teško nam padaju. Uvijek nas netko mora voziti u Zagreb. Ne mogu ni zamisliti kako je onima koji nemaju člana obitelji koji će ih voziti. Izgubimo i cijeli dan da bismo obavili pregled. A nama je i sat čekanja napor - govori Daruvarka.

S kojim se teškoćama susreću pacijenti koji ovise o onkološkom pregledu, svjedoče i ostali. Da bi se obavile sve ostale pretrage prije dolaska kod onkologa, potrebna su i tri tjedna hodanja po bolnicama.

- Željela sam se upisati za pregled kod onkologa u Bjelovaru, ali mi je rečeno da ga nema. Nalazi zastarijevaju nakon mjesec dana, a lista čekanja na Rebru je do neba. Dok sam telefonski dobila termin, nalazi su postali bezvrijedni, a nokte sam poderala okrećući broj na Rebru. Mislim da je žalosno što se štedi na nama koji smo teško bolesni – požalila se Bjelovarka (76).

Misli da je za HZZO isplativije plaćanje liječnika koji bi dolazio u Bjelovar nego podmirenje silnih troškova puta u Zagreb za velik broj pacijenata. Dodaje da političari pričaju o novoj bolnici, a standard zdravstvenih usluga se iz godine u godinu smanjuje nauštrb najslabijih. Vjenceslav Putić jedan je od “sretnika“ koji je poslije Nove godine bio na kontroli kod onkologa koji je u Bjelovar dolazio iz Zagreba. Tad mu je liječnik kazao kako ne može više dolaziti zbog obveza prema matičnoj bolnici.

- Razumijem kako je pacijentima koji putuju. Sati čekanja i vožnja su maltretiranje teških bolesnika - kaže Vjenceslav Putić.

Zoran Seleš, sanacijski upravitelj bjelovarske bolnice, rekao je da suosjeća s pacijentima, ali da je bolnicu bez onkologa zatekao prije godinu i pol, kad je došao na mjesto ravnatelja. Odmah nakon što je istekao ugovor dvojici onkologa, iz bolnice su pronašli specijalista koji je voljan dolaziti iz Zagreba najmanje jednom tjedno i prije više od mjesec dana poslali ravnateljstvu KBC-a Rebro ugovor o suradnji, ali do jučer poslijepodne još nisu dobili nikakav odgovor. Seleš kaže da ne zna zašto ugovor stoji u ladici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca