News

Komentari 17

Varaždinski SDP: Tražimo da Čehok sada podnese ostavku

Varaždinski SDP: Tražimo da Čehok sada podnese ostavku

Čehok je nepravomoćno proglašen krivim za nezakonitu zamjenu zemljišta s Pataftinim tvrtkama te malverzacije sa zemljištem za izgradnju POS-ovih stanova...

Varaždinski SDP zatražio je ostavku gradonačelnika Ivana Čehoka nakon što je u četvrtak nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog pogodovanja tvrtkama suoptuženoga Davora Patafte.

Predsjednik varaždinske Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković u priopćenju ističe da je - "iako nepravomoćna - osuđujuća presuda gradonačelniku Ivanu Čehoku od dvije godine zatvora i višemilijunska šteta koju je napravio gradu Varaždinu, uz još dva procesa koji se još vode protiv njega, i više nego dovoljan razlog da odmah podnese ostavku na svoju dužnost“.

Marković navodi i da je iz tog primjera "kristalno jasno" da bi se osobama s potvrđenim optužnicama za kaznena djela, kao što su ona koja se stavljaju na teret Ivanu Čehoku, trebale zabraniti kandidature na bilo kakvim izborima.

"U razvijenim demokratskim zemljama, na koje se tako rado pozivamo, samo podizanje optužnice za ovako teška kaznena djela bio bi razlog da se ta osoba povuče iz javnog života, a kamoli da se kandidira za bilo kakvu javnu funkciju. Nažalost, kod nas se o ostavkama ni ne razmišlja čak i u situaciji kao što je ova. To je krajnje nemoralno i sukob je interesa bez presedana u Hrvatskoj, ali i šire", ističe u priopćenju čelnik varaždinskog SDP-a te poziva Čehoka da da ostavku.

"Ako ima i mrvicu političke i ljudske odgovornosti prema građanima našega grada, Ivan Čehok treba prekinuti ovu farsu i mora odmah odstupiti s pozicije gradonačelnika grada Varaždina",  poručio je predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković.

Čehok je nepravomoćno proglašen krivim za nezakonitu zamjenu zemljišta s Pataftinim tvrtkama te malverzacije sa zemljištem za izgradnju POS-ovih stanova i nepravilnosti vezanih uz upravljanje varaždinskim aerodromom. Istodobno je oslobođen za prvu točku optužnice da je mimo javnog natječaja jednoj od Pataftinih tvrtaka dao posao zbrinjavanja otpada.


 

Najčitaniji članci